MediAmbient
Inaugurat el primer hort vertical amb seguiment pedagògic

Publicat el 20/02/2015 - Míriam Pina García -

L'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" han inaugurat un hort urbà vertical a l'escola d'educació especial Nostra Senyora de Montserrat, al districte de Sants-Montjuïc. Aquest és el primer hort vertical amb seguiment pedagògic que s'instal·la en una escola d'educació especial i, com en els casos anteriors, l'han dissenyat els mateixos alumnes i s'ha portat a terme seguint les seves aportacions.

La instal·lació, dotada de reg automàtic, està preparada per acollir un espai de cultiu d'hort, plantes aromàtiques i altres de més resistents. A més, s'ha pensat un espai per facilitar la nidificació d'aus i insectes, i afavorir la biodiversitat animal i vegetal del conjunt. Amb aquest projecte de l'escola Nostra Senyora de Montserrat es pretén una participació activa del centre i dels alumnes en el manteniment i el conreu de l'hort vertical a través d'un projecte educatiu en el marc d' "Escoles + Sostenibles", que farà un seguiment pedagògic que vinculi la vida i la qualitat ambiental a les ciutats amb la importància de la relació entre l'home i la natura.

Aquests projectes són accions per fomentar la qualitat i l'educació ambiental a la ciutat, que incorporen les escoles com a escenaris per explicar la importància del verd urbà. Aquesta acció s'emmarca en el treball de l'Ajuntament amb l' Obra Social "la Caixa", que fa més de deu anys que col·labora amb Parcs i Jardins per al desenvolupament de la xarxa d'horts urbans de Barcelona. En l'actualitat la xarxa d'horts urbans de Barcelona disposa de 340 parcel·les, d'una superfície mitjana de 23 metres quadrats, en 14 horts urbans que ocupen una superfície total de 28.300 metres quadrats. Tots els horts de la xarxa destinen una o dues parcel·les a persones en risc d'exclusió social. Pel que fa a les instal·lacions en escoles, l'any passat es van fer a quatre centres educatius: Sadako, Drassanes, La Pau i Patronat Domènech. Aquest any està previst desenvolupar quatre projectes, incloent el de Nostra Senyora de Montserrat.

La iniciativa, a més, s'emmarca en el Pla del verd i de la biodiversitat, que pretén afavorir la creació de corredors verds i d'espais amb equilibri biològic a la ciutat, i és coherent amb la política d'aprofitament dels espais verticals urbans, com el Pla de mitgeres de la ciutat, i amb la construcció de murs verds que permetin disminuir la contaminació química, compensar les emissions de CO 2, afavorir la biodiversitat i millorar l'estètica.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari