MediAmbient
Ciutats més sostenibles, un repte comú pels països de la Mediterrània

Publicat el 22/11/2013 a les 09:08 h. - Alba Rodríguez -

Representants de 27 ciutats de la Mediterrània es reuneixen durant dos dies a Barcelona per a treballar pel desenvolupament sostenible urbà a través de diversos projectes que alhora milloren la qualitat de vida dels ciutadans. Durant l'Assembla General de MedCités es debatran estratègies comunes per a continuar sent un referent internacional en aquest àmbit.

Vídeo 'Assembla General de MedCités'

Aquest dijous s'ha inaugurat, a la casa Llotja de Mar de Barcelona, l'Assemblea General de MedCités, una xarxa formada per 27 ciutats de la Mediterrània que treballa pel desenvolupament sostenible urbà des de 1991.

Durant dues jornades els representants d'aquests països debatran sobre les estratègies comunes per a un futur més sostenible. Faran atenció sobretot al desenvolupament projectes a les ciutats del sud i l'est de la Mediterrània.

"La sostenibilitat no és una amenaça sinó una oportunitat econòmica que es materialitza en un estalvi econòmic i en un menor cost mediambiental", ha assegurat el president de l'Associació de Cambres de Comerç, Miquel Valls. "Per tant, es poden impulsar iniciatives contra el canvi climàtic i donar suport a la creació d'economies eficients", ha afirmat. En la seva intervenció Valls ha demanat augmentar la col·laboració publico-privada per fer front als nous reptes que deriven de l'augment de població.

Millorar la qualitat de vida dels ciutadans

Totes aquestes iniciatives tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida del ciutadans. En aquest sentit, l'alcalde Xavier Trias, ha destacat l'aposta que Barcelona està fent sobre les noves tecnologies aplicades a les persones: "Tenim una economia molt diversificada: indústria, comerç, turisme, etc. Però ara n'estem creant una altra de molt important: l'economia de les noves tecnologies aplicades a les persones". En aquest sentit, Trias ha destacat la ciutat de Barcelona a destacat el Congrés Smart City: "Creiem que és una economia que s'ha de desenvolupar a tota la regió de la Mediterrània", ha conclòs.

El president de MedCités i alcalde de Roma, Ignazio Marino, ha destacat la importància de l'organisme per a millorar el futur dels països participants: "Pels nous membres, participar en aquesta xarxa, significarà tenir una eina que reforçarà els governs de les ciutats i contribuirà a la qualitat de vida dels ciutadans".
Treballar en projectes de mobilitat, promoció econòmica o d'urbanisme en clau de sostenibilitat permetrà que en un futur els països de la Mediterrània continuïn sent un referent internacional en aquest àmbit.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari