MediAmbient
La Font Màgica torna a brollar

Publicat el 07/02/2014

Els espectacles de cada divendres i dissabte a la Font Màgica de Montjuïc es poden tornar a veure a partir d'aquest divendres. El conjunt de fonts de llum i color funcionarà de nou després de l'aturada tècnica de cada any en què, durant un mes, es revisen brolladors, miralls i engranatges.

La Font Màgica de Montjuïc reobre el 7 de febrer després de les obres habituals de manteniment que es duen a terme cada any per conservar la qualitat de la font central i dels 44 llacs i 4 cascades de l'eix de Maria Cristina. Una aturada tècnica que va començar el 7 de gener i en què els treballadors del Cicle de l'Aigua de Barcelona han pogut netejar i revisar tots els racons del complex.

En concret, les tasques de manteniment han consistit en la neteja i la desinfecció dels vasos d'aigua, els brolladors i els 600 vidres de l'interior de la Font Màgica. L'aturada dels espectacles també ha permès fer un manteniment preventiu —i també desmuntar— de peces i engranatges que no es poden revisar la resta de l'any, mentre la font està plena d'aigua i en funcionament.

Després d'un mes de treballs, doncs, la Font Màgica de Montjuïc reprèn l'espectacle de coreografies de música i color, programats tots els divendres i dissabtes fins al 30 d'abril. A partir d'aquesta data i amb motiu de l'inici de la temporada d'estiu, s'ampliaran els dies i horaris de l'espectacle.

2,5 milions de visitants cada any

Aquesta emblemàtica instal·lació d'aigua de la ciutat rep cada any al voltant de 2'5 milions de visitants i és una icona de Barcelona reconeguda arreu del món que, a més, ha estat l'escenari enguany dels actes de celebració del Cap d'Any a la ciutat.

Des del mes de novembre, la Font Màgica té una web propi, Bcn.cat/fontmagica, on podeu consultar informacions com l'origen i història de la font des de la seva inauguració el 1929, la trajectòria i les evolucions tècniques, i les dades actualitzades sobre el funcionament i els horaris dels espectacles. El web està disponible en català, castellà i anglès.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Notícies relacionades

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari