MediAmbient
El Port impulsa el gas natural

Publicat el 15/01/2014 a les 18:14 h. - Josep Bassas -

Els usuaris marítims i terrestres del recinte del Port de Barcelona podran disposar de gas natural liquat per als seus motors a partir d'aquest mateix any. Un conveni signat per l'autoritat del port barceloní i Gas Natural Fenosa permetrà impulsar aquest combustible alternatiu al petroli i menys contaminant, i alhora, reduir l'emissió de gasos contaminants.

Vídeo 'Conveni Port i Gas Natural'

El Port de Barcelona ha signat un conveni amb Gas Natural Fenosa amb l'objectiu d'impulsar el gas natural liquat com a combustible al recinte portuari. Una iniciativa transversal per reduir les emissions dels vaixells i les embarcacions de servei, i també dels camions i la maquinària que treballen a terra ferma.

El canvi progressiu cap al gas ha de permetre, a més, reduir costos i guanyar competitivitat amb un combustible més barat que el petroli. "El futur passa pel gas. Cada cop hi ha regulacions internacionals més estrictes amb la contaminació al transport marítim i el preu del petroli és molt inestable. En canvi, el gas redueix les emissions i fins i tot en alguns casos les elimina completament", ha explicat el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra.

Noves infraestructures en funcionament el 2014

Els usuaris podran accedir al gas natural com a combustible, tant per mar com per terra. Per a fer-ho es construiran una planta de subministrament de gas als vaixells i una estació de servei de gas liquat per a camions i maquinària. A més, les embarcacions que utilitzin aquest combustible per al seu motor principal o auxiliar es podran beneficiar d'una rebaixa en les taxes portuàries.

El Port preveu posar en marxa aquests serveis aquest mateix any, fent de Barcelona el primer port del Mediterrani totalment preparat per a servir gas.

"Fem una aposta per ser capdavanters en les ciutats intel·ligents i per demostrar que som capaços de generar activitat econòmica i benestar, i al mateix temps ser una ciutat sostenible", ha resumit l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

La utilització del gas com a combustible podria arribar a reduir un 90% les emissions contaminants d'òxid de nitrogen i un 24% les de diòxid de carboni o CO2, el principal gas d'efecte hivernacle.

La conveni signat entre el Port de Barcelona i Gas Natural Fenosa forma part d'un conjunt de projectes per reduir emissions al recinte, del que també formen part la construcció dels accessos ferroviaris i l'impuls de les rutes marítimes curtes pel Mediterrani, que ja han permès treure 100.000 camions de la carretera cada any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:El Port impulsa el gas natural

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari