MediAmbient
Guerra contra els residus de les clavegueres

Publicat el 19/04/2013 a les 18:10 h. - Josep Bassas -

Des del novembre passat i fins al maig l'Ajuntament duu a terme una neteja exhaustiva de les clavegueres i els col·lectors del Poblenou per intentar minimitzar les males olors que pateixen els habitants del barri. El resultat són 1.500 tones de formigó i sorra que havien quedat assolats en un tram de 30 quilòmetres de clavegueram.

Per la seva poca inclinació i l'antiguitat de les canalitzacions, el barri del Poblenou és el sector de la ciutat més propens a la sedimentació de residus a les clavegueres i, per tant, a la generació de males olors.

Per aquest motiu l'Ajuntament ha posat en marxa una neteja excepcional de les clavegueres d'aquest sector de la ciutat. Des del desembre i fins al maig, diversos operaris treballen en la retirada dels residus que provocaven l'estancament d'aigua i les olors que molesten els veïns.

Els residus que s'han extret són, bàsicament, abocaments il·legals de formigó que s'havien solidificat al fons de les canalitzacions, i també sorres acumulades a causa del poc pendent de la zona, que en alguns casos es troba per sota del nivell del mar.

Abocaments il·legals de petites obres

La majoria del formigó prové de les nombroses obres que s'han fet a aquest sector de la ciutat des d'abans dels Jocs Olímpics. Segons el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, caldrà un esforç per controlar aquest tipus d'abocaments: "L'origenpot ser de persones que estan fent unes obres i netegen la formigonera cap als embornals del clavegueram. Això en altres sectors de la ciutat no té un efecte tan nefast, però en aquest barri, que no té inclinació, fa que aquest formigó faci de presa i no deixi circular l'aigua."

El resultat de les tasques de neteja són 1.500 tones de residu, el 30% de les quals correspon al formigó i el 70% a les sorres acumulades. A finals de maig s'hauran netejat un total de 30 quilòmetres de clavegueres, col·lectors primaris, embornals i tubs, en una acció excepcional que no s'havia fet fins ara.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Neteja de clavegueres'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari