MediAmbient
Ecoconsell

El frigorífic

Si heu de comprar un frigorífic nou, compreu-lo de classe energètica A+ o A++. A més, compreu-ne un que s'ajusti a les vostres necessitats de capacitat.

La col·locació del frigorífic és un aspecte important: un frigorífic instal·lat en males condicions pot arribar a consumir un 15% més d'energia.

- Instal·leu el frigorífic lluny dels focus de calor de la cuina o de la casa.

- També és important facilitar la ventilació de la part del darrere, col·locant el frigorífic a aproximadament 5 cm de la paret.

Cal mantenir neta la part del darrere del frigorífic, raó per la qual és recomanable netejar-la almenys una vegada a l'any.

Controleu l'estanquitat de les juntes, és a dir, que la goma de la porta ajusti bé i no hi hagi pèrdues de fred.

La temperatura ideal de la nevera se situa entre els 3 i els 5 °C. La del congelador és de -18 °C. Temperatures inferiors a les mencionades incrementen el consum energètic.

Si es forma gel dins del congelador, l'haureu de descongelar abans que la capa de glaç sigui superior a 3 mm.

No introduïu coses calentes al frigorífic!

Quan tragueu un aliment del congelador per consumir-lo l'endemà, descongeleu-lo dins del frigorífic i no a l'exterior. D'aquesta manera obtindreu guanys de fred gratuïts.

Obriu la porta com menys millor i tanqueu-la ràpidament. Així s'eviten pèrdues de fred.

Abans de llençar el frigorífic, aviseu a l'Ajuntament, trucant al 010. Els gasos refrigerants (CFC, HCFC o HFC) de l'aparell fan malbé la capa d'ozó i incrementen l'efecte hivernacle.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari