MediAmbient
La Unió Europea premia la política de reciclatge del Zoo

Publicat el 09/06/2013 a les 12:00 h.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus reconeix la feina feta amb el programa El Zoo millora la Terra, que permet reutilitzar els fems convertits en adobs. Fa tres anys que s'aplica.

Un jurat europeu compost per experts de diferents sectors i especialistes ha premiat el programa del Zoo de Barcelona que converteix els fems dels animals herbívors en adob orgànic que després es reutilitza als jardins de la instal·lació.

Ha estat en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa finançada per la Unió Europea, a través del programa LIFE+. Hi participen 35 estats i regions d'Europa, i l'Agència de Residus de Catalunya va proposar la candidatura del Zoo.

El Zoo feia temps que separava els seus residus i els enviava a plantes de compostatge o reciclatge segons la mena, però la novetat del programa que ara ha estat premiat és que el compostatge es fa en les pròpies instal·lacions. Això suposa una reducció de costos de transport i d'emmagatzematge al Punt Verd.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari