MediAmbient
Experts mundials i directius empresarials parlaran d'innovació energètica a Barcelona

Publicat el 27/01/2014 - Redacció Bcn.cat -

Directius de les principals empreses energètiques de l'Estat espanyol, d'empreses amb presència a l'Amèrica Llatina, alts càrrecs polítics i reconeguts experts mundials es troben, els dies 27 i 28 de gener, a Barcelona, per parlar del paper de la innovació en la indústria energètica, el seu efecte en la lluita contra el canvi climàtic i, en general, la seva aportació a la societat. La cita és al II Simpòsium Empresarial Internacional FUNSEAM sobre Innovació i Sostenibilitat Energètica.

Funseam, Fundació per a la Sostenibilitat Energètica i Ambiental, és una institució sense ànim de lucre que va iniciar les seves activitats l'any 2012 i que té com a objectius la creació d'opinió, la formació, la divulgació i l'assessorament a l'entorn de l'energia, amb la intenció de ser punt de referència en el debat, l'anàlisi i la recerca acadèmica en tot allò que faci referència al món energètic.

En aquest sentit, Barcelona, que acaba de posicionar-se com a quarta smart city europea i primera de l'Estat espanyol, és una ciutat que fa anys que utilitza les noves tecnologies i la innovació per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Barcelona també és líder de la Mediterrània quant a R+D, i és la sisena d'Europa en la classificació de producció científica i la 15a a escala mundial.

Aquesta és la segona edició del simpòsium de Funseam –el primer va tenir lloc el gener de 2013, també a Barcelona– que disposa de la participació d'empreses com la Fundació Repsol, Endesa, ACS, Enagas, CLH, Gas Natural Fenosa, FCC, CEPSA i EDP.

El segon simpòsium internacional FUNSEAM té lloc els dies 27 i 28 de gener al Parc Científic de Barcelona. Els ponents del primer dia estan més relacionats amb el món de l'empresa, mentre que el segon dia hi haurà una jornada acadèmica amb participació d'experts, entre d'altres, de la Universitat de Barcelona, Cambridge Judge Business School, Harvard University, Center for Environmental Studies de Genève o European University Institute.

La presentació del Simposi FUNSEAM ha anat a càrrec del president de Funseam i d'Enagás Antonio Llardén, com a president del Patronat de Funseam. L'han acompanyat Antoni Brufau i Salvador Gabarró, presidents de Repsol i Gas Natural Fenosa. La conferència inaugural la pronuncia Rafael Villaseca, president del Club de la Energía i conseller delegat de Gas Natural Fenosa, i porta com a títol "La problemàtica general del sector energètic a España".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari