MediAmbient
Les millors pràctiques i idees per a una nova cultura de l'energia

Publicat el 04/07/2013 a les 20:30 h. - Jaume Recasens -

Des del 27 de juny al 4 de juliol, l'equipament municipal d'educació ambiental La Fàbrica del Sol ha estat l'escenari de nombroses activitats, en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, que han difós idees i pràctiques entre la ciutadania que una nova cultura de l'energia és possible.

Vídeo 'Setmana de l'Energia Sostenible'

Les activitats s'encetaven amb la jornada Sun & Motion per una Ciutat Sostenible en què es posava de manifest la importància cada cop més estesa arreu del món de l'autogeneració d'energia elèctrica. Una estratègia per a l'estalvi energètic i l'eficiència de recursos.

S'ha posat a debat la factura elèctrica i com ha afectat als consumidors la liberalització del mercat elèctric. Un punt informatiu ha servit per intentar resoldre algunes de les preguntes sobre la factura elèctrica i idees per estalviar energia a casa.

Les activitats més lúdiques també han tingut el seu espai: s'ha fet una jornada farcida d'experiments científics, amb joguines i aparells diversos que funcionen amb energia solar, eòlica, elèctrica o hidràulica.

Alhora, s'han plantejat i donat a conèixer les alternatives energètiques mitjançant una mostra amb una dotzena de projectes d'innovació, eficiència i gestió col·lectiva d'energia a través de taules temàtiques.

A La Fàbrica del Sol també ha tingut lloc una sessió pràctica que ha permès entendre i interpretar les factures de gas i electricitat per poder decidir conscientment quina és la millor opció. S'ha explicat el contingut de les factures i s'han facilitat pautes i criteris perquè els usuaris i clients de les companyies d'energia disposin de més informació a l'hora de fer-ne la tria. Un taller a càrrec d'Ecoserveis, un dels referents en cultura energètica al nostre país.

Fins el 13 de juliol encara hi ha temps per participar en una altra acció: per mitjà del twitter els ciutadans poden explicar què fan per l'eficiència energètica de la llar. Sempre, és clar, utilitzant els coixinets #SetmanaEnergia i #FabricadelSol. Una manera d'aprofitar les eines socials per ensenyar a estalviar energia amb només cent quaranta caràcters.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari