MediAmbient
La plaça de l'Assemblea de Catalunya guanya espai públic

Publicat el 15/09/2014 - Redacció bcn.cat -

La nova plaça reurbanitzada compta amb 8.633 metres quadrats d'espai de pas i estada per als ciutadans i amb un element escultòric que simbolitza l'Assemblea de Catalunya.

El principal objectiu d'aquesta actuació ha estat el de convertir aquest àmbit en un espai públic de pas i estada atractiu per als veïns del barri de la Sagrera. Les actuacions han inclòs la substitució de la pavimentació existent, la millora de l'enllumenat públic, l'adaptació de la xarxa de sanejament existent, la instal·lació de nou mobiliari urbà i l'adequació de la vegetació existent.

En concret, s'ha substituït gran part de la pavimentació existent, tot garantint l'accessibilitat de la plaça. En algunes zones, s'ha reparat el paviment existent. S'han definit les zones d'estada amb paviment de llosa de marbre blanca, a mode de catifa. La part de la plaça que era de sauló s'ha mantingut amb el mateix aspecte i s'ha col·locat paviment de cautxú a la zona de jocs infantil. L'aglomerat asfàltic de color vermell ha esdevingut el paviment bàsic de tota l'ordenació.

Durant la visita a la plaça que ha fet dissabte 13 de setembre al matí, l'Alcalde Xavier Trias ha explicat que "aquesta plaça és fruit de la lluita de fa molts anys dels veïns, ja que estava en molt mal estat" i ha posat en valor que per a la reurbanització de l'espai "s'ha fet un procés participatiu amb tothom i, fins i tot, l'escultura que hi ha a la plaça es va triar amb una consulta als veïns".

"Les nostres arrels" una escultura simbòlica triada mitjançant procés participatiu

La plaça Assemblea de Catalunya llueix l'esmentada escultura simbòlica relacionada amb el nom de la plaça, anomenada "Les nostres arrels", dissenyada per tres alumnes de quart de Disseny d'Interiors de l' Escola Superior de Disseny i Art Llotja. Les alumnes són Aina Mitjans, Cristina Nacher i Eva Oliveras. Aquest element escultòric se centra en el fet que l'Assemblea de Catalunya no hauria estat possible sense la unió del poble català, unió arrelada simbòlicament en unes peces de formigó.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari