MediAmbient
Barcelona, referent en mobilitat sostenible

Publicat el 04/04/2014

Barcelona compta amb el primer punt de recàrrega ràpida i universal, compatible amb tots els tipus d'endolls que incorporen els diferents models de vehicles elèctrics. S'ha instal·lat a la benzinera del Parc de Mar de la Ronda del Litoral. "Una recàrrega ràpida vol dir que en 20 minuts es carrega el 80% de la bateria del vehicle –explica Francisco Vallecillos, un dels desenvolupadors dels punts de recàrrega de l'empresa Evectra-. Això suposa un avenç important perquè els punts de recàrrega que existeixen normalment a Barcelona són de recàrrega lenta".

Per potenciar la mobilitat sostenible, ara per ara, Barcelona compta amb una xarxa de 262 punts de recàrrega d'ús públic, tant per cotxes com per motos. S'hi pot accedir amb la Targeta del Vehicle elèctric, una acreditació gratuïta que permet carregar el vehicle sense cost i aparcar també de franc tant a les àrees verdes com a les blaves.

Potenciar l'autosuficiència a través de la mobilitat sostenible

Però el de la recàrrega és només un dels eixos que conformen l'estratègia global per potenciar l'ús del vehicle elèctric que desenvolupa l'Ajuntament. Barcelona se situa en la setena posició de les ciutats que desenvolupen iniciatives de mobilitat elèctrica, un ràquing que encapçala Rotterdam.

Manuel Valdés, gerent adjunt d'infraestructures, detalla que "el vehicle elèctric és una peça que complementa el model energètic de la ciutat amb una nova forma de mobilitat que redueix el consum d'energia fòssil i redueix la contaminació atmosfèrica i acústica. Pretén aprofitar les energies durant la nit, a les hores vall, quan l'energia és més barata".

Un model que demana un canvi d'hàbits en l'usuari perquè s'acostumi a carregar el vehicle durant la nit. Una forma d'avançar cap a l'autosuficiència energètica que també es desenvolupa en la flota de vehicles públics. Un 30% dels vehicles de neteja són totalment elèctrics.

Barcelona llueix flota de vehicles elèctrics

Barcelona llueix el parc d'autobusos més nets d'Europa. Compta amb 300 vehicles híbrids i des del setembre circula en proves el primer autobús totalment elèctric. Després d'avaluar-ne els costos de manteniment i d'estalvi energètic es podria incorporar definitivament a la circulació.

El mateix passa amb els taxis, un 16% dels 10.500 taxis que circulen per Barcelona són híbrids i a partir del juny s'incorporaran els primers taxis totalment elèctrics fabricats a Barcelona a la planta que Nissan té a la zona Franca. Així com un model de la xinesa BYD, el mateix fabricant que l'autobús elèctric i que ja té homologats els primers vehicles.

Més informació:

-Web de Mobilitat i Transport

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari