MediAmbient
Dia Mundial de l'Aigua

Publicat el 24/03/2014 - Josep Bassas -

Visitar la xarxa de clavegueram, els camins de l'aigua del Born o l'interior de la Font Màgica són algunes de les activitats programades a Barcelona amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua. Al Centre de la Platja, una activitat familiar ha ensenyat als participants la composició química de l'aigua marina i l'efecte d'alguns contaminants.

Per celebrar el Dia Mundial de l'Aigua i difondre la importància d'aquest element natural, el Centre de la Platja i la Fàbrica del Sol han organitzat diverses activitats familiars, com ara visites a la xarxa de clavegueram, a l'interior de la Font Màgica o pels camins de l'aigua del Gòtic.

Una altra de les activitats ha estat un taller per investigar les propietats de l'aigua marina, en què els participants, després de remullar-se els peus per recollir les mostres, han pogut utilitzar diversos tubs d'assaig i elements químics per comprovar la terbolesa de l'aigua, la salinitat o la densitat.

Un dels experiments més vistosos ha estat el que han pogut fer per veure l'efecte dels contaminants en l'aigua. Abocant gotes de sabó, oli, i partícules de porexpan, han vist com alguns contaminants s'uneixen entre ells i faciliten la neteja de l'aigua, però d'altres, per exemple el sabó, es dissolen i ja no es poden tornar a retirar.

"Moltes persones pensen que la natura està fora de Barcelona, que no és aquí a la ciutat, i això no és veritat. Per això és bo que els nens petits aprenguin que la platja s'ha de tractar amb respecte i no embrutar-la ni abocar contaminants al mar, perquè els més joves són el futur i són els que un altre dia hauran d'actuar correctament", explica Mar Escarrabill, la formadora del Centre de la Platja.

Aquests tallers per investigar la qualitat de l'aigua no són només activitats familiars de cap de setmana, sinó que també es fan durant els dies lectius, per conscienciar els grups escolars de la fragilitat de l'ecosistema marí.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Investiguem l'aigua de la platja'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari