MediAmbient
Fer del dia a dia més sostenible mediambientalment

Publicat el 04/10/2013 a les 18:30 h. - Jaume Recasens -

Són quatre joves emprenedors que han acabat la formació universitària i sumen esforços per innovar en l'àmbit de la ciutat intel·ligent. En Carles Gastón, ambientòleg, i en Toni Mazaira, enginyer agrícola i ambiental, ens expliquen què hi ha al darrere de Directori Verd.

Vídeo 'Aplicació Directori Verd'

Es tracta d'una aplicació amb dos pretexts: l'un divulgatiu, l'altre comercial. En el primer cas aporta consells a l'usuari per fer el seu dia a dia més sostenible mediambientalment i reduir els impactes en el medi ambient. Pivota sobre cinc eixos bàsics: alimentació, residus, mobilitat, aigua i energia.

Pel que fa al segon aspecte, després d'haver fet un treball de camp minuciós, recull una llista amb informació de més de tres-cents establiments que a la capital catalana ofereixen una cinquantena de productes ecològics de tot tipus. "No només parlem d'alimentació ecològica, que és el que a tots ens ve al cap, sinó que també es tracta de productes de segona mà, impremtes ecològiques, bolquers reutilitzables, ecomobilitat...", relata Mazaira. 0

Aquests joves expliquen: "tot el que té a veure amb el medi ambient està ben vist entre la població però veiem que encara hi ha un buit de comunicació ambiental". Per això potencien, a través de l'app que han posat en marxa aquest octubre, un seguit de qüestions mediambientals, en els diferents àmbits de la societat.

Gastón revela que han estat trepitjant tots els carrers de ciutat cercant cadascuna de les botigues ecològiques per fer-ne el llistat complet. S'han trobat amb "moltes sorpreses" al llarg de la cerca com l'existència de perruqueries ecològiques o d'establiments de cosmètica. "L'objectiu és acostar a través de les noves tecnologies una sèrie d'informació que fins ara no estava posada en comú", comenta.

A Directori Verd també hi consta un apartat d'alimentació saludable, amb una dietoterapeuta que fa menús generals per a cada dia de la setmana tenint en compte les premisses d'una dieta equilibrada i els aliments que s'han de menjar segons l'època de l'any. Aquest apartat és gratuït només temporalment. Més endavant tindrà un cost de menys de quatre euros l'any.

L'aplicació és totalment gratuïta. A la pàgina de Facebook que han creat ja hi consta un codi QR, a la capçalera, perquè tothom qui ho vulgui la pugui descarregar. També es pot descarregar a Play Store. Un directori verd que també s'estén a Tarragona, Lleida, Girona i altres territoris de parla catalana al llarg d'aquesta tardor.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari