MediAmbient
Un simulador 3D permet crear nous espectacles de llum, aigua i so per a la Font Màgica en tres minuts

Publicat el 02/09/2011

El nou generador, editor i simulador en 3D de coreografies que s'ha estrenat l'1 de setembre permet generar en tres minuts coreografies d'aigua, llum i color que, amb el sistema manual es feien en dues setmanes. A més, permet estalviar energia i aigua evaporada perquè no cal posar en marxa la font.

El generador de coreografies crea propostes a partir de l'anàlisi de la peça musical de forma automàtica, però permet introduir variacions manualment. La simulació en 3D permet comprovar com quedarà l'espectacle a la Font Màgica des de diferents perspectives.

La Font Màgica té uns 7.000 milions de combinacions possibles d'aigua i llum gràcies a la possibilitat que té de conjugar els elements hidràulics i d'il·luminació de què disposa. Fins ara el procés de creació de noves coreografies era lent i costós i aquesta nova aplicació ha suposat un repte tecnològic important en què s'ha lligat la tecnologia de l'any 1929, l'any de creació de la font per a l'Exposició Universal, amb la del segle XXI. Es calcula que dos milions i mig de persones visiten la Font Màgica cada any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari