MediAmbient
Barcelona, igual de neta per Nadal

Publicat el 18/12/2013 a les 17:00 h. - Josep Bassas -

Des del 5 de desembre i fins el 7 de gener, l'Ajuntament de Barcelona recull diàriament el de cartró a l'exterior dels comerços dels principals eixos econòmics de la ciutat. Una recollida que l'any passat va generar 4.514 tones d'embalatges reciclats i del qual es beneficien uns 13500 comerços.

Vídeo 'Recollida de cartró per Nadal'

Des de principis de desembre, diversos informadors recorren els eixos i zones comercials de la ciutat per explicar als botiguers la recollida diària de cartró que l'Ajuntament implanta durant la campanya de Nadal.

Es tracta d'un sistema porta per porta que ja funciona cada dos dies durant la resta de l'any, i que entre el 5 de desembre i el 7 de gener es fa de manera diària per evitar que els comerços acumulin embalatges als seus magatzems o s'hagin de desplaçar fins als contenidors, que podrien acabar saturats en alguns moments del dia.

El procediment per als botiguers és molt pràctic, ja que només han d'apilar els cartrons plegats i embalats amb una cinta, i deixar-los a la porta de la botiga un cop tancada. A partir de les 10 de la nit, els camions habituals de recollida de cartró passen i fan la recollida a peu de vorera.

"La feina en sí no és gaire important i ens dona molta comoditat el fet de poder precintar-lo i treure'l cada dia del magatzem, així no l'acumulem a dins i tenim espai per entrar més caixes noves cada dia", explica el responsable de la sabateria Geox de la Rambla Catalunya a l'alçada del carrer de Provença.

Una altra botiguera, la farmacèutica Anna Páez, creu que uns carrers nets generen més negoci. "Si el carrer es veu net i fa goig la gent passeja millor i té més ganes de comprar. Per la botiga ens va perfecte, perquè quan menys cartró acumulen, millor."

La recollida diària porta per porta beneficia uns 13.500 comerços de la ciutat, ubicats al centre o en els principals eixos comercials de cada districte. Una campanya que l'any passat va generar 4.514 tones d'embalatges reciclats en només un mes escàs.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Barcelona, igual de neta per Nadal

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari