MediAmbient
En marxa el segon Taller de Participació del programa de Superilles pilot a Sants i Hostafrancs

Publicat el 12/01/2015

Dilluns 19 de gener de 18 a 20.30 tindrà lloc el segon Taller de Participació del programa de Superilles pilot a Sants i Hostafrancs al Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs (c. Rector Triadó, 53).

Taller de participació del programa superilles a Sants i Hostafrancs, de l'Ajuntament de Barcelona. Àrea de reflexió definida pel carrer Tarragona, plaça Espanya, carrer de la Creu Coberta, carrer de Sants i passeig de Sant Antoni.

L'objectiu de la trobada és seguir compartint quines accions concretes s'haurien de realitzar per assolir el futur desitjable a les superilles de Sants i Hostafrancs, prioritzar-les i identificar els agents impulsors. S'aborden temes com la inclusió i la cohesió social, l'espai públic, el verd urbà, la qualitat ambiental, la mobilitat, l'energia, l'aigua o els residus.

El taller està adreçat als veïns i veïnes, les persones que fan activitats a l'àmbit de les superilles, les entitats i equipaments de l'entorn i totes les organitzacions de la ciutat.

Es tracta d'una àrea a cavall entre els barris de Sants i Hostafrancs, que ja té alguns carrers pacificats i una activitat comercial en planta baixa que vol regenerar-se i reforçar-se a través d'intervencions puntuals en l'espai públic. És un entorn amb edificació residencial de densitat mitja i un parc d'habitatges relativament antic. La superilla té molta densitat associativa i una activitat econòmica molt dinàmica basada en petits o mitjans comerços i de caire local.

El Districte de Sants-Montjuïc i l'àrea d'Hàbitat Urbà han començat ja el treball amb veïns i les entitats en aquest projecte. Els reptes d'aquesta superilla inclouen la millora de la connexió amb l'Estació de Sants, per aconseguir que la zona comercial de la Creu Coberta participi de la centralitat de l'estació i la gestió dels espais públics en connexió amb els equipaments i el Parc de l'Espanya Industrial. També s'actuarà per a la rehabilitació energètica del parc d'habitatges existent, la posada al dia de les mitgeres i la recuperació dels terrats.

El programa de superilles pilot convida a participar i col·laborar per re-pensar, re-fer i re-generar el nostre entorn més immediat. La finalitat és reduir la petjada ecològica del territori i millorar la qualitat de vida de les persones.

Data: dilluns 19 de gener de 2015

Hora: de 18.00 a 20.30 h

Lloc: Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs (Carrer Rector Triadó, 53)

Us podeu inscriure a la sessió a través d'aquest formulari.

Organitzat per l'Ajuntament de Barcelona a través del Districte de Sants-Montjuïc i Hàbitat Urbà.

Podeu ampliar la informació al web del programa de Superilles.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari