MediAmbient
Arrenca la temporada de platges

Publicat el 22/03/2013

Del 23 de març i fins al 31 de maig s'activen els serveis per l'inici de la temporada mitja. Totes les platges de la ciutat -una extensió de més de 4'5 km entre la de Sant Sebastià i la zona de banys del Fòrum- disposaran de serveis de vigilància, prevenció i informació ciutadana i lleure per acompanyar els banyistes i usuaris de les platges en la seva estada al litoral de la ciutat.

Es posen en funcionament els serveis de neteja de la sorra i l'aigua, manteniment del litoral, salvament i socorrisme de Creu Roja, s'intensifica la vigilància de la Guàrdia Urbana i s'obriren els equipaments d'informació ambiental – el Centre de la Platja i l'Espai de Mar- ubicats als locals de les platges de la Barceloneta, Bogatell i Nova Mar Bella.


Aquest dispositiu a les platges de Barcelona està en funcionament del 23 de març a l'1 d'abril (coincidint amb Setmana Santa), els caps de setmana del 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 d'abril, tot el mes de maig, i després de la temporada alta, del 16 al 20 de setembre, del 25 al 27 de setembre, i els dos primers caps de setmana d'octubre (5-6, 12-13). L'1 de juny arrencarà la temporada alta de platges, que suposarà la plena activació de tots els serveis vinculats al litoral barceloní en horari extensiu.


El dispositiu de neteja incorpora brigades en torns de matí, tarda i nit, quintuplica el nombre de papereres a la sorra a totes les platges (rebuig i envasos), que passem de 50 (de temporada baixa) fins a les 250 papereres (per a tota la temporada mitja i alta), i facilita a les guinguetes servei de recollida selectiva en les cinc fraccions de residus.

L'Ajuntament de Barcelona activa també el servei de neteja de la superfície del mar amb les dues embarcacions de propietat municipal. Durant la temporada mitja, s'activa el servei de les dues Marnett Solid 650, que treballaran a partir de dimecres 1 de maig i durant tots els caps de setmana de maig (4-5, 11-2, 18-19 i 25-26 de maig), i en els casos de necessitat de neteges extraordinàries.


19 guinguets, 89 dutxes, lavabos gratuïts
Els usuaris de les platges disposaran de 67 lavabos públics, - dels quals 14 són adaptats-, durant la temporada mitja, en horari de 10:00 a 18:00 hores. Des de l'1 de juny i fins a mitjan setembre, els lavabos públics funcionaran de 10:00 a 21:00 hores. Els usuaris de les platges també disposaran de 89 dutxes, a més de servei de gandules i parasols vinculats al servei de guinguetes. A banda, les guinguetes també ofereixen un total de 66 lavabos d'ús gratuït (18 adaptats).

En total 9 guinguetes de les platges de Barcelona obriran ja aquest cap de setmana, des de les 9:00 i fins a la mitjanit, en el cas de les ubicades a Ciutat Vella, i de les 9:00 a les 2:00 de la matinada, en el cas de les del districte de Sant Martí. Les guinguetes obertes seran les de la platja de Sant Sebastià (1), Sant Miquel (1), Bogatell (1), Mar Bella (1), Nova Mar Bella (3) i Llevant (2). La resta de les guinguetes obriran progressivament d'acord amb la seva corresponent posta a punt per la vigent temporada, amb l'objectiu d'arribar a la plena obertura, amb 19 guinguetes en total distribuïdes per totes les platges. Les guinguetes ofereixen un total de 66 lavabos d'ús gratuït (18 d'adaptats) que se sumen als 67 oberts a les platges.


Platges Accessibles
Actualment les platges de Barcelona disposen de serveis que les fan accessibles: reserves d'aparcament amb itineraris accessibles fins la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, passeres de fusta fins a l'aigua i dutxes adaptades amb cadires i transport públic adaptat. Paral·lelament les platges disposen de serveis de suport al bany a les platges de Barceloneta, Nova Icària i zona de banys del Fòrum. Es tracta d'àrees amb caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides i para-sols. Personal tècnic i voluntari ofereix suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i gaudir del bany. Des del 23 de març s'ubiquen les passeres de fusta per facilitar l'accés a la sorra a les àrees destinades al suport en el bany de la Barceloneta i a Nova Icària.


Els usuaris de les platges de la ciutat de Barcelona disposen d'un ampli ventall de suports in situ i tecnologies per conèixer a l'instant l'estat de les platges: panells informatius digitals ubicats a les platges de la Mar Bella, Bogatell i la Barceloneta, la web municipal (www.bcn.cat/platges), o a través de l'aplicació mòbil iBeach disponible per a Iphone i Android.


Vigilància activa a càrrec de Guàrdia Urbana

Coincidint amb aquest inici de la temporada mitja de platges, la Guàrdia Urbana inicia un dispositiu previ de prevenció al front marítim amb el qual es pretén assegurar que les platges de Barcelona es puguin utilitzar amb totes les garanties de seguretat i mobilitat, preservant l'espai públic com a lloc de convivència i civisme.


Amb aquest objectiu, el cos de policia barceloní vetllarà per garantir el descans dels ciutadans mitjançant la vigilància sobre els diferents fenòmens que es produeixen al litoral barceloní. Els agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella i la Unitat Territorial de Sant Martí, mitjançant el patrullatge uniformat i el de paisà, prioritzaran la lluita contra els furts i treballaran per minimitzar pràctiques com la venda ambulant il·legal i altres activitats que contravenen l'Ordenança de Mesures per Fomentar i Garantir la Convivència Ciutadana a l'Espai Públic de Barcelona. La vigilància s'intensificarà a mesura que millorin les condicions climatològiques amb l'activació per segon any consecutiu del Grup de Platges, que entrarà en funcionament al mes de maig i estarà a ple rendiment durant la temporada d'estiu.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari