MediAmbient
R-Barceloneta fa conscienciació ambiental i obté recursos amb deixalles

Publicat el 06/02/2015 - Ciutat Vella TV -

Explicar què són els punts verds i per a què serveixen. Aquest és un dels objectius d'"R-Barceloneta", un projecte que durant tot l'any mostrarà, a través de tallers i activitats, que els residus i les deixalles poden tenir una segona vida.

El lloc escollit per fer aquesta pedagogia mediambiental, el Punt Verd de la Barceloneta, no ha estat gratuït, ja que la seva situació i les característiques físiques el fan especial.

El programa, segons explica Mercè Homs, regidora de Ciutat Vella, "s'ha pensat perquè, a través de tallers i altres activitats, els veïns sàpiguen que els punts verds poden ser quelcom més que un lloc on deixar deixalles i que en qualsevol moment aquestes deixalles es poden convertir en un altre objecte".

Residus en recursos

Durant tot el 2015 es faran tallers i activitats destinats a tots els ciutadans de Barcelona, però, en particular, als veïns de la Barceloneta. A més de conscienciar la gent de la importància del reciclatge, també es vol mostrar que dels residus se'n poden obtenir recursos.

Precisament durant aquest febrer, al barri de la Barceloneta es recollirà l'oli utilitzat per convertir-lo en sabó. Els usuaris del Casal de Gent Gran de la Barceloneta transformaran l'oli en sabó, i el producte que n'obtinguin el repartiran entre les entitats socials més necessitades del barri. En aquesta ocasió el sabó anirà destinat als usuaris de l'Obra Social de Santa Lluïsa de Marillac.

El punt verd de la Barceloneta és el primer de la ciutat d'oferir les activitats del projecte "R-Barceloneta".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'R-Barceloneta'

Notícies relacionades

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari