MediAmbient
Barcelona estrena un producte antiadherent contra les pintades i els adhesius

Publicat el 05/10/2011 a les 15:46 h. - Meritxell Doncel -

L'Ajuntament pintarà, fins a finals d'any, 28.000 elements urbans amb un producte antiadherent per protegir-los de pintades i adhesius.

L'Ajuntament de Barcelona intentarà combatre les pintades i els adhesius al mobiliari urbà municipal amb un nou producte antiadherent que impedeix, fins i tot, la fixació de la tinta dels retoladors permanents.

Fins a finals d'any s'aplicarà aquesta nova pintura a 28.000 elements urbans per protegir-los de grafits i de la fixació d'adhesius. De moment, ja se n'han pintat 26.670 i en acabar l'actuació s'haurà aplicat a més del 50% dels elements del carrer algun producte antivandalisme.

La nova pintura, que també evita la corrosió que produeixen els orins dels gossos, s'està aplicant a fanals, semàfors, suports de senyals i de càmeres, aforadors de vehicles i armaris de quadres de maniobra.

Aquesta actuació de manteniment del mobiliari urbà té un cost de més de 4,5 milions d'euros, el mateix que l'Ajuntament inverteix cada any en neteja.

"Volem fer una crida a la ciutadania perquè ens ajudin a no embrutar la ciutat i perquè entenguin que aquests recursos ens els podríem estalviar si tots els ciutadans tinguessin una actitud cívica", ha dit el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers.

El nou producte antiadherent, a més, és més pràctic perquè, a diferència de l'anterior pintura rugosa, deixa una superfície llisa que permet una neteja més fàcil.

La pintura, que també és antioxidant, permet netejar un grafit o un adhesiu en menys temps i sense haver d'aplicar-hi dissolvents.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Pintura antiadherent'

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari