MediAmbient
Què fer amb els sacs de runa?

Publicat el 15/07/2013

Heu fet reformes a casa vostra? Us expliquem què heu de fer amb les runes i residus que generen les reformes als habitatges.

A Barcelona es duu a terme una gran quantitat de reformes als habitatges, i una de les seves repercussions és la gestió de les runes i els residus que es generen en aquestes obres.

Si voleu contractar i col·locar un sac de runa, heu de tenir present que l'heu de comprar a una empresa homologada per l'Ajuntament. En aquests sacs només s'hi pot dipositar runa, de manera que no podeu abocar-hi mobles, estris, trastos o qualsevol altre material residual. A més, quan es col·loquin s'ha de deixar pas als vianants i no es pot impedir la visibilitat dels vehicles.

Els sacs de runa s'han de retirar en el termini de les 24 hores següents a la seva col·locació, en cas de no trobar-se dins d'una zona tancada de l'obra. La runa ha de portar-se a un gestor autoritzat.

Prevenció de runes en obres i reformes domèstiques

Podeu reduir part dels residus generats si apliqueu mesures de prevenció durant la construcció o reforma dels edificis, com ara evitar embalatges excessius, utilitzar materials tallats a mida per evitar sobrants, controlar que els materials guardats no es facin malbé, etc.

Si malgrat tot això en les nostres reformes generem algun residu en quantitats petites, portem-lo al punt verd. Per a grans quantitats, en canvi, caldrà que contractem una empresa especialitzada.

Trobareu més informació sobre com gestionar aquest tipus de residu, així com diversos consells per minimitzarlos, en aquest enllaç del web de Neteja i gestió de residus.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari