MediAmbient
Barcelona prova una nova tecnologia per reduir la contaminació de l'aire

Publicat el 18/04/2013 a les 18:36 h. - Redacció bcn.cat -

Aquests mesos de primavera el servei de neteja de l'Ajuntament du a terme una prova pilot amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire mitjançant una tecnologia que impedeixi la resuspensió de partícules contaminants a l'aire. Aquesta mesura forma part del Pla de millora de qualitat de l'aire (PMQAB).

Tot i que els nivells de contaminació a Barcelona entren, en general, dins els paràmetres establerts per la Unió Europea, algunes partícules concretes, com l'òxid de nitrogen, presenta uns nivells superiors als permesos, circumstància que es repeteix a la majoria de ciutats del continent.

En aquest sentit, el servei de neteja municipal inicia aquests dies una prova pilot amb una nova tecnologia, pionera a Europa, amb la finalitat de reduir aquestes partícules contaminants a l'aire. Amb la col·laboració del Consell Superior d'Investigacions Científiques, el CSIC, i el finançament de la Unió Europea a través del programa Life, als punts del carrer de la Indústria, l'avinguda de Gaudí i el carrer de Biscaia ja s'ha començat a implantar la nova mesura.

Gairebé la meitat dels òxids de nitrogen presents a l'aire provenen del trànsit viari que, a més, s'encarrega d'escampar i deixar suspesos a l'aire. El pas dels vehicles allibera alhora aquestes partícules i les aixeca al seu pas. Gràcies a uns additius que s'incorporen a l'aigua de la neteja, però, aquestes partícules queden aglomerades a terra i així s'evita que s'escampin a l'aire.

El CSIC ha disposat, a més, estacions de control als tres punts on es desenvolupa aquesta prova pilot per treure'n conclusions i avaluar la nova mesura abans de traslladar-la a altres punts de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari