MediAmbient




En marxa les noves activitats de jardineria per aquesta primavera

Publicat el 01/04/2014

Una xerrada sobre plantes medicinals, l'espai d'intercanvi Troc Verd i tallers de jardineria integren l'oferta del cicle "Fes de Casa Teva un jardí" del segon trimestre de l'any.

Xerrada sobre les plantes medicinals. Remeis tradicionals
Les plantes medicinals i els remeis tradicionals han estat sempre presents a casa nostra. Conèixer quines espècies podem cultivar a casa, quines propietats tenen o quines preparacions podem fer, serà el que ens explicarà a la biblioteca del Laberint l'Àstrid van Ginkel, llicenciada en farmàcia, màster en biologia, especialista i assessora en productes naturals i que també es dedica a difondre els usos populars de les plantes i el seu reconeixement.

Dijous 3 d'abril - 17.00 hores
Biblioteca del Centre de Formació del Laberint
Jardí del Laberint d'Horta
Germans Desvalls, s/n
Metro L3 Mundet

TROC VERD
Un espai de trobada per als afeccionats a la jardineria i l'horticultura per intercanviar esqueixos, llavors, plantes, revistes i llibres de jardineria on també s'intercanviaran experiències, coneixements i es resoldran dubtes. Tots els afeccionats podran portar qualsevol element per l'intercanvi duent-lo etiquetat per facilitar-ne la identificació als altres participants. La trobada ens facilitarà un bon tema de conversa de cara a les feines que al balcó, jardí, hort o terrassa comencem a realitzar.

Diumenge 13 d'abril - 11.00 hores
Parc de la Barceloneta
Passeig Marítim de la Barceloneta, 15 - 21
Metro L4 Barceloneta

Bones pràctiques jardineres. La salut de les nostres plantes
Afavorir la presència de fauna auxiliar al jardí, al balcó o la terrassa, les combinacions de plantes amb espècies que tenen efectes protectors o les preparacions casolanes de tractaments fitosanitaris, seran algunes de les bones pràctiques jardineres que es tractaran al taller. Apropar-nos a la natura a l'hora de cultivar les nostres plantes ens permetrà controlar molt millor les plagues i malalties que les afecten.

Diumenge 27 d'abril - 11.00 i 12.00 hores
Jardins del Turó del Putget
Carrer de Manacor, davant del carrer d'Homer
Metro L3 Vallcarca

Preu: Inscripció individual a un taller 2,50€. Nens fins als 14 anys i majors de 65 anys, gratuït. Grups a partir de 10 assistents: 1,25€ per persona.

Les plantes aromàtiques. Esqueixos i cultiu
Cultivar i multiplicar per esqueix les plantes aromàtiques a casa resulta senzill, econòmic i engrescador. Les plantes aromàtiques omplen de flors i aromes els balcons i terrasses apropant-nos la natura a casa i fent que papallones, abelles i altres insectes beneficiosos les visitin aconseguint espais per a la biodiversitat a la nostra ciutat.

Diumenge 25 de maig - 11.00 i 12.00 hores
Parc de les Rieres d'Horta
Avinguda de l'Estatut, entre plaça de Botticelli i plaça de l'Estatut
Metro L5 Horta

Preu: Inscripció individual a un taller 2,50€. Nens fins als 14 anys i majors de 65 anys, gratuït. Grups a partir de 10 assistents: 1,25€ per persona.

A tots els tallers pràctics de "Fes de casa teva un jardí" es realitzen feines bàsiques de jardineria que després podreu posar en pràctica a casa vostra. Cada taller té un fil argumental específic (els rosers, les sembres de flors al balcó, els petits fruiters,...) però és també un espai per a resoldre dubtes dels participants sobre jardineria casolana, sempre en uns entorns naturals molt especials.

Els tallers es desenvolupen entre les 11 i les 13 hores dels diumenges assenyalats, en dues sessions de 60 minuts de durada aproximadament. Per a cada sessió hi ha 50 places disponibles, en cadascun dels dos torns.

Les inscripcions s'obren quinze dies abans de la realització del taller (de dimarts a divendres), els matins de 10.00 a 14.00 hores. Per formalitzar la inscripció cal fer un ingrés del preu total del curs al compte de "La Caixa" nº 2100-0644-57-0200175152 o a la secretaria del Centre.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari