MediAmbient
Tots hi posen el seu granet de sorra

Publicat el 30/07/2014

"Platges a l'estiu"

Les platges de la ciutat acullen prop de 3 milions i mig de banyistes durant tot l'any, una xifra però, que es concentra sobretot en la temporada d'estiu. Per tal de garantir que totes les platges estiguin en unes condicions de qualitat òptimes cal el treball coordinat en diverses àrees. Ja des de fa 8 anys, es va incrementar molt un servei que actualment funciona perfectament i ha donat grans resultats en el benestar dels banyistes.

El servei de neteja de l' Ajuntament de Barcelona divideix la seva tasca en dues fases, una manual que es duu a terme durant el dia i una altra mecànica que es realitza durant la nit, aprofitant la gran reducció d'afluència. Fins a 37 operaris, dividits en vàries brigades, s'encarreguen de buidar papereres i netejar tot tipus de residus de la sorra. Durant el dia, els treballs manuals es duen a terme pel matí (de 5h a 14h) i per la tarda (de 14.30h a 21.30h). Per la nit, a les platges de Ciutat Vella hi passa un tractor que, amb uns canons d'aigua, ajuda al procés de neteja.

També col·laboren activament en la posada a punt de les platges els tècnics de platges de l' Àrea Metropolitana de Barcelona. La seva funció és mantenir en bon estat tots els elements que hi ha a la sorra com jocs infantils, accessos al mar, passarel·les, dutxes, etc. De fet, es calcula que les dutxes tenen un ús continuat de quasi 7 hores al dia i necessiten una atenció constant.

La Guàrdia Urbana és un dels altres col·lectius que fan una feina indispensable, en aquest cas, dirigida sobretot a l' atenció i seguretat ciutadana. 40 agents passegen de 10h a 20h per les platges per intentar minimitzar la venta ambulant, els furts i el consum d'estupefaents. A més, una barca vigila el litoral barceloní per tal d'ajudar a evitar qualsevol incident. La Guàrdia Urbana a més, es coordina amb la Creu Roja a l'hora d'efectuar actuacions a ciutadans que hagin pogut patir qualsevol tipus de lesió.

De fet, la Creu Roja compta amb uns 70 socorristes que vigilen les platges diàriament. Ells són els encarregats d'hissar la bandera que alerta sobre l'estat del mar i atendre qualsevol tipus d'incident que puguin patir els banyistes. També informen a través de megafonia de possibles perills, com per exemple que algun usuari es banyi a la zona dels espigons. La seva tasca es perllonga des de les 10.30h del matí fins les 19.30h de la tarda.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari