MediAmbient
El Pla d'actuació d'emergència municipal per neu i gel es rebaixa a fase d'alerta

Publicat el 05/02/2015 - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona ha rebaixat a fase d'alerta el Pla d'actuació d'emergència municipal per neu i gel davant les previsions meteorològiques per a les properes hores. Els equips d'Hàbitat - Medi Ambient i Serveis Urbans continuen activats i preparats per actuar en cas que sigui necessari, per escampar sal i retirar neu en cas que agafi.

Vídeo 'Enfarinada a la part alta de la ciutat'

Des de la matinada de dimarts a dimecres, els equips municipals han escampat un total de 98 tones de sal a les cotes altes de la ciutat de Barcelona, i està previst continuar amb aquestes tasques durant les properes hores per tal d'evitar gelades en aquestes zones.

La ciutat de Barcelona disposa d'un total de 105 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l'hivern -per a l'ús de veïns i particulars- i 590 tones emmagatzemades -per a l'ús dels professionals municipals. Els contenidors de sal es troben a la zona alta de la ciutat (als districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià - Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris.

Consells bàsics en cas de nevades a la ciutat

Des de l'Ajuntament es recomana a la ciutadania que, si neva, eviti utilitzar el vehicle particular en la mesura del possible i que faci servir el transport públic, preferentment el metro. Especialment, es recomana evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola. Si s'ha de sortir de casa, s'aconsella fer servir roba i calçat adequats per al mal temps i la neu.

Com a actuacions preventives i de cura dels edificis i les comunitats de veïns, l'Ajuntament recomana no mullar els carrers per evitar que s'hi formin plaques de gel, i no llançar a la via pública la neu acumulada als terrats, les terrasses i els balcons, en cas que n'hi hagi.

Per a més informació, podeu trucar als telèfons 010 o 012 o consultar la web www.bcn.cat i les xarxes socials: twitter @bcn_ajuntament.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari