MediAmbient
Barcelona, epicentre de la World Federation of Rose Societies

Publicat el 07/05/2014

Coincidint amb la celebració del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona (9-11 de maig) Barcelona acull de l'11 al 14 de maig la Convenció Regional de la World Federation of Rose Societies a Barcelona, al Palau de Pedralbes, a tocar del Roserar Cervantes.

La Convenció Internacional de Roses arrenca el diumenge 11 de maig i conclourà el dimecres 14 de maig. Seran quatre dies d'intensa activitat adreçada als professionals i experts roseristes, però també als afeccionats, que tindran l'ocasió d'assistir a conferències, visites guiades i debats entorn al món de la jardineria i les roses. La convenció se celebra sota el lema "Roses in the sun" i té lloc al Palau Reial. Inclou sessions al Palau Reial així com visites a roserars de Barcelona i entorns, així com una visita als Vivers Pere Dot (l'hibridador català més conegut internacionalment), entre d'altres.

Diumenge 11 de maig al capvespre es donarà el tret de sortida a la convenció amb la recepció oficial als assistents al Pavelló de la Fundació Mies de Barcelona. La Font Màgica de Montjuic oferirà a la ciutat diumenge a partir de les 21h un espectacle de llum, color i música especialment centrat en la temàtica roserística.

Dilluns 12 de maig s'inaugurarà la convenció al Palau de Pedralbes. Durant els següents tres dies tindran lloc les conferències, així com les visites a espais de referència del món de les roses: el Roserar Cervantes i el Roserar Amargós de Barcelona, al Roserar de Dot i de Camprubí (Sant Feliu de Llobregat) o els camps d'horticultura Dot a Begues (Garraf). Com a acte oficial de cloenda, dimecres 14 de maig se celebrarà un sopar oficial amb l'assistència de tots els participants.

D'entre els experts que participen a la Convenció hi ha Obrir document PDF Kelvin Trimper, de la Growing Roses in Hot, que impartirà la sessió Dry Mediterranean Climates. The Australian Experience; Obrir document PDF Steve Jones que parlarà sobre The best beautiful Roses in USA warm climates (Les Roses més belles en els climes càlids dels Estats Units); Obrir document PDF Oriol Marfà que dedicarà la sessió a Tècniques de conreu de Roses sense sòl i els efectes en l'oxifertirrigació; Obrir document PDF José I. Cubero expert en Genètica i Roses; Javier Spalla amb una sessió sobre Roseristes espanyols; Obrir document PDF Jaume García amb la sessió La llum de la Mediterrània a les Roses de Pere Dot; Obrir document PDF Marlise Fertig amb una conferència sobre Ellen Willmott i les seves Roses; Obrir document PDF Matthias Meilland amb la sessió Les Roses Meilland a la Mediterrània; Obrir document PDF Becky Hook amb una sessió sobre Roses antigues per a climes càlids; Obrir document PDF Pere Cabot que parlarà sobre Els Rosers silvestres a Catalunya i la seva aplicació als jardins; Obrir document PDF Helga Brichet que dissertarà sobre Roses silvestres - Hi ha molt per descobrir; Obrir document PDF Jacques Mouchotte, amb la conferència Rosa persica i Roses modernes, o el Dr. Shiwei Zhao que versarà sobre Roses modernes creades a la Xina.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Barcelona, City of Roses

Més informació

Notícies relacionades

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari