MediAmbient
Barcelona comptarà amb més espais infantils

Publicat el 29/04/2014

La ciutat comptarà al 2015 amb deu nous espais de joc infantils, un per districte, i renovarà una part important dels 794 que en total hi ha Barcelona. Així ho preveu el pla de Racons Infantils, elaborat pel govern municipal, que vol promoure el joc a l'aire lliure i potenciar la convivència entre generacions.

"Sabem com n'és d'important tenir prop de casa un lloc on poder combinar generacions, els avis amb els nens i les persones de mitjana edat, perquè participin d'un espai de lleure i facin comunitat", ha explicat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

De fet, el pla contempla la possibilitat d'incorporar espais d'ús mixt en els quals avis i nens puguin desenvolupar activitats lúdiques i esportives en un mateix àmbit.

Al seu temps, aquest pla s'emmarca dins el Pla del Verd i de la Biodiversitat, que tracta els carrers i espais oberts de la ciutat com a llocs de convivència i relació.

Racons infantils amb noves tecnologies

En una primera fase del pla, a més de crear aquests deu nous espais, es renovaran 44 àrees de joc infantils.

En moltes d'elles s'hi introduiran elements associats a les noves tecnologies, com els codis QR, la tecnologia NFC o aplicacions específiques que permetran conèixer aspectes com la història d'aquella zona o la dels seus arbres i la seva vegetació. En una segona fase, a desenvolupar en el proper mandat, es renovaran 220 àrees de joc més, que a partir d'ara portaran el nom de racons infantils.

"Els diem racons perquè els entenem com llocs que volem que la gent es faci seus, que s'hi senti a gust, al seu racó", ha afegit Vives.

Una altra de les actuacions previstes és la tematització d'alguns d'aquests racons. Així, per exemple, a l'àrea de jocs de la plaça Sant Miquel, al districte de Ciutat Vella, s'instal·laran figuretes i construccions inspirades en la Girafa Ona, el personatge de la il·lustradora Roser Capdevila.

D'altra banda, el pla també preveu crear zones pensades especialment per a adolescents, amb jocs adaptats a la seva edat, com ara tirolines.

El pressupost previst d'aquest pla, que té un termini d'execució de cinc anys, és de 20,2 milions d'euros, amb una inversió mitjana per parc de 40.000 euros.

- Web d'Infància

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Racons infantils'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari