MediAmbient
Un parc de neteja amb un jardí al sostre

Publicat el 16/10/2013 a les 17:40 h. - Cris Gibert -

El districte de Sarrià-Sant Gervasi estrena un nou centre de neteja i un parc urbà situat a la falda del Tibidabo. Des d'aquest punt es gestiona la neteja viària de Sant Gervasi: dóna feina a 50 treballadors i disposa de 37 vehicles de serveis, un terç del quals són elèctrics.

Vídeo 'Parc de Neteja Torrent d'en Maduixer'

Al nou equipament arriben les deixalles procedents de les papereres i de l'escombratge dels carrers. Aquí es compacta i s'envia a l'Ecoparc, on es fa el tractament integral dels residus.

Energia geotèrmica per climatitzar l'equipament

Però tant important és el què, com el com. El nou equipament disposa d'un sistema de climatització que utilitza l'energia geotèrmica, de manera que sense pràcticament cost s'aconsegueix escalfar o refredar l'aigua, depenent de les necessitats, per climatitzar tot el complex. Una manera d'avançar cap als edificis autosuficients energèticament per la qual l'Ajuntament està apostant fort. "El que fem en aquest centre de neteja és intentar copiar el que fa la natura" –detalla el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers–. El que ens dóna la natura es tracta de posar-ho sobre la taula i utilitzar-ho correctament, com fem amb el poder que dóna l'energia geotèrmica".

Un parc urbà al sostre

El centre de neteja està ubicat sota terra, de manera que a l'exterior la visió és aquesta: verd i més verd. Un jardí urbà de cinc nivells de més de 4.000 metres quadrats a la zona de Torrent d'en Maduixer. Disposa d'una àrea de jocs infantils, vegetació mediterrània per mantenir la floració durant tot l'any i integra també l'hort urbà de Collserola, gestionat per veïns i pels alumnes de l'escola veïna Frederic Mistral.

Al jardí, els paviments són de formigó prefabricat, sauló, sorra granada i formigó desactivat. I s'hi ha instal·lat un sistema de reg automàtic, amb un programador-gestor d'electrovàlvules i manual amb boques de reg. Durant l'actuació, també s'han renovat els panots de la vorera al carrer Comte de Sert i s'han integrat els murs que hi ha al parc amb gabions.

Els nous equipaments han costat al voltant de 6 milions d'euros, la meitat subvencionats per fons Feder europeus.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Parc de Neteja Torrent d'en Maduixer'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari