MediAmbient
Expoelèctric Fórmula-e, el major esdeveniment europeu de la mobilitat sostenible

Publicat el 30/09/2014

Barcelona acull del 16 al 19 d'octubre Expoelèctric Fórmula-e, la cita ineludible de les principals marques de motor del mercat i del sector energètic per donar a conèixer al públic les seves últimes novetats en vehicles sostenibles i la tecnologia que gira entorn d'ells.

La quarta edició d' Expoelèctric Fórmula-e, que se celebra a Barcelona del 16 al 19 d'octubre de 2014, inclou activitats lúdiques i divulgatives totalment gratuïtes i per a tots els públics. Com a novetat d'enguany també mostrarà al públic vehicles propulsats per altres tecnologies eficients com híbrids endollables i els propulsats per un motor bi-fuel GNC.

Expoelèctric Fórmula-e està integrat aquest any per cinc activitats que tindran lloc a l'Arc de Triomf, a excepció de les e-Jornades, que se celebraran els dies 16 i 17 d'octubre a la sala d'actes d' Enginyers BCN (c/ Consell de Cent no 365) i a la sala d'actes de l'Edifici El Vagó del recinte de l' Escola Industrial (c/ Comte d'Urgell nº 187), respectivament.

Les e-Jornades s'incorporen aquest any al ventall d'activitats amb l'objectiu de debatre sobre el present i futur del vehicle elèctric, amb un programa d'activitats i conferències dirigides a professionals del sector. Aquestes jornades tenen la finalitat de buscar solucions per superar les dificultats actuals, tant administratives com tecnològiques, amb les quals es troba el vehicle elèctric; promoure entre els enginyers la recerca de millores en el desenvolupament d'aquesta tecnologia; educar i difondre sobre la diversitat de vehicles elèctrics que ja estan disponibles en el mercat; i establir les línies d'actuació per un correcte traspàs social cap a la mobilitat sostenible.

El divendres, 17 d'octubre, destacarà l'arribada de la Ruta Elèctrica, a la qual participaran més d'un centenar de vehicles elèctrics que partiran des de 3 punts diferents de Catalunya per arribar conjuntament a l'emblemàtic Arc de Triomf de Barcelona. Al dia següent, dissabte 18 d'octubre, arrencarà en el mateix lloc l'exposició i jornada de proves Expotest, una activitat que comptarà amb els últims models de vehicles elèctrics i híbrids del mercat, així com els propulsats per un motor bi-fuel GNC, GNL i GLP, i permetrà als visitants provar l'última tecnologia dels seus motors. Orientat a la ciutadania, l'Expotest disposarà d'un circuit tancat per les proves de motocicletes i bicicletes elèctriques i també allotjarà els e-Col·loquis, unes xerrades informatives enfocades a donar resposta a tots els dubtes sobre el vehicle elèctric.

Una altra de les novetats d'aquesta quarta edició d'Expoelèctric Fórmula-e és la celebració de l' e-Concert, un concert de música en directe que tindrà lloc el diumenge 19 d'octubre en un lateral del Passeig Lluis Companys, al mateix temps que circularan vehicles elèctrics al seu voltant. Es tracta d'una demostració única a Europa per a que el públic visqui en primera persona la millora de l'entorn en una ciutat 100% elèctrica, amb una considerable reducció del soroll que permet fins i tot gaudir d'un concert en ple carrer transitat.

Expoelèctric Fórmula-e també oferirà activitats per als més petits, com un circuit de karts elèctrics, jocs i tallers infantils per conscienciar als nens sobre la importància d'adquirir uns hàbits de consum energètic eficient en tots els àmbits.

Expoelèctric Fórmula-e està impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d'Enginyers graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Enginyers BCN) i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Plataforma LIVE Barcelona, l'Associació Catalana Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour, Green Emotion i IBIL.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari