MediAmbient
Bandera blava per a les platges de Barcelona

Publicat el 21/07/2014 - Albert Burjachs -

Per segon any consecutiu, les vuit platges de Barcelona obtenen la bandera blava que certifica una sorra i aigua neta, accés fàcil, bona senyalització i campanyes d'educació ambiental.

La certificació, que cada estiu atorga la Fundació Europea d'Educació Ambiental (ADEAC-FEEE), acredita la netedat de l'aigua i la sorra, la facilitat d'accés, l'absència de vehicles circulant, serveis i senyalització adequats i la realització de campanyes i activitats d'educació ambiental.

Aquest estiu, per segon any consecutiu, totes les platges de Barcelona -Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta-Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella i Llevant- onejaran la bandera blava.

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, ha volgut elogiar la tasca feta pels serveis de neteja de les platges i també de la Guàrdia Urbana en matèria de civisme: "Aquest certificat és gràcies a la feina feta pels serveis municipals de neteja any rere any que fan possible que els barcelonins puguem gaudir d'aquests platges urbanes", ha dit.

Reconeixement al Centre de la Platja

El 2014, per primer cop, el Centre de la Platja, ubicat als porxos de la platja del Somorrostro, ha estat guardonat amb el distintiu de Centre Blau, per estar en un municipi amb platges i incloure entre els seus objectius i activitats l'educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible, així com informació específica i activitats relacionades amb la bandera blava.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Banderes blaves a les platges'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari