MediAmbient
Els turistes de cinc hotels de Barcelona podran llogar motos elèctriques

Publicat el 29/07/2011

A partir d'aquesta setmana, els turistes que s'allotgin a cinc hotels de la ciutat -Diagonal Zero, Santos Porta Fira, Me Barcelona, Rey Juan Carlos I, W Barcelona- podran llogar motos elèctriques per gaudir de la ciutat sobre dues rodes. La iniciativa, pionera al món, ha començat amb 30 d'aquest vehicles, que permetran estalviar fins a 37 tones de CO2 cada any, i pretén estendre's a altres hotels de la ciutat.

L'ús del vehicle elèctric es comença a estendre a poc a poc a Barcelona, i aquesta setmana ha arribat, també, a alguns hotels de la ciutat.

A partir d'ara, els turistes que s'allotgin als hotels Diagonal Zero, Santos Porta Fira, Me Barcelona, Rey Juan Carlos I i W Barcelona podran llogar motos elèctriques, una iniciativa inèdita al món promoguda pel Gremi d'Hotels de Barcelona, Mobecpoint i l'Ajuntament.

El servei ha començat amb 30 motos elèctriques repartides pels cinc hotels on s'ha instal·lat punt de recàrrega; i s'espera que molts altres establiments s'adhereixin a la iniciativa els propers anys.

Conducció sostenible

Amb un recorregut mitjà d'uns 30 quilòmetres al dia, aquests vehicles permetran estalviar fins a 37 tones de CO2 cada any, el que equivaldria a plantar cinc illes de l'Eixample de bosc Mediterrani.

Segons el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, l'impuls del vehicle elèctric "és una aposta de present" del nou Ajuntament, i ha assegurat que la moto elèctrica permetrà reduir els efectes nocius per al medi ambient dels vehicles de motor, i pot ser "un nou camí per sortir de la crisi" si finalment Barcelona és escollida Capital de la Moto Elèctrica. Una capitalitat que obriria noves vies d'indústria i llocs de treball a la ciutat.

Un servei senzill

Els turistes que s'allotgin en aquests hotels podran escollir entre dues motos, un model equivalent a una 250 cc que pot arribar fins als 120 quilòmetres per hora, i un model equivalent a la 125 cc que arriba fins als 65 quilòmetres.

Les motos es llogaran per un dia complet o bé mitja jornada, ja sigui matí o tarda, amb uns preus que oscil·len entre els 25 i els 48 euros.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari