MediAmbient
Barcelona amplia la telegestió smart del reg a sis nous parcs de la ciutat

Publicat el 09/12/2014

L'eina permet el telecontrol i optimització del reg, opera a distància les electrovàlvules que obren el pas d'aigua i es nodreix a partir de les dades recollides per la xarxa de sensors i comunicacions municipals per aportar només l'aigua necessària


L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per instal·lar el sistema smart water de telegestió del reg als parcs del Turó de la Peira, Guineueta i Josep Mª Serra i Martí, del Districte de Nou Barris i als parcs de Carles I, Nova Icària i Poblenou, del Districte de Sant Martí.
Aquest sistema intel·ligent de reg als espais verds de la ciutat té com a objectiu millorar la gestió de l'aigua en els parcs i jardins i avançar en el funcionament smart de la ciutat. El sistema ja funciona des de la primavera al Parc del Centre del Poblenou, el Parc de la Ciutadella i el Parc Central de Nou Barris.
Amb l'ampliació d'aquest sistema als nou parcs de la ciutat, es gestionarà de manera controlada un total de 30 hectàrees de verd de les 293 possibles, que s'aniran ampliant progressivament per arribar a tots els parcs de la ciutat.
Per al tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, l'ampliació d'aquest sistema "al gruix del verd urbà significa poder gestionar el reg de manera que el verd urbà llueixi millor i a més, aplicar les noves tecnologies produeix un estalvi de recursos i permet un tractament eficaç i eficient al verd de la ciutat". Per a Vives, "això es nota en el resultat en els nostres parcs i millora el comfort d'aquests espais que en el fons són per al gaudi de la gent".
La nova eina permet el telecontrol i l'optimització del reg, opera a distància les electrovàlvules que obren el pas de l'aigua i es nodreix a partir de dades recollides per la xarxa de sensors per millorar l'eficiència del reg.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari