MediAmbient
Premi "Barcelona" 2013 al roser més destacat a la varietat de rosa AR-010-FLO-POL

Publicat el 08/05/2013

El jurat d'experts internacional assenyala la varietat de rosa més destacada del 13è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. Coneix totes les roses premiades pel jurat i les entitats en l'edició d'enguany.

El secretari del 13è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona ha fet públic aquest divendres 10 de maig al migdia al Roserar Cervantes (Avda. Diagonal 712) el veredicte del Jurat Internacional i de les entitats i organitzacions per a l'edició d'enguany d'aquest certamen roserista. El jurat d'experts i els representats de la ciutadania han assenyalat les millors varietats noves de roses, a través de 13 premis diferents.


Enguany s'han presentat 64 varietats de rosers a concurs (70 al 2012): 22 floribundas, 21 híbrides de té, 11 paisatgistes, 4 miniatures i entapissants, 6 enfiladisses. Les varietats presentades provenen de 18 obtentors (21 a 2012) de 8 països (7 al 2012): França, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Espanya, Regne Unit i els Estats Units. Els jutges procedeixen de l'Uruguay, Xile, França, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg, Itàlia, Txèquia, Eslovènia, Països Baixos i Espanya.

Premis concedits pel Jurat Internacional

Premi al Millor Roser Enfiladís: Rosa CHEW YELLOWDOOR (parterre número 62) - Podeu veure la rosa en la imatge número 2 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor Warner's Roses (Regne Unit)

Premi al Millor Roser Híbrid de Té – Grandiflora: Rosa 02 733 (parterre número 30) - Podeu veure la rosa en la imatge número 3 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor Rosen Tantau (Alemanya)

Premi al Millor Roser Paisatgista: Rosa ORA 1189 (parterre número 48) - Podeu veure la rosa en la imatge número 4 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor Roseraies Orard France (França)

Premi al Millor Roser Miniatura – Entapissant: Rosa Y 185 (parterre número 56) - Podeu veure la rosa en la imatge número 5 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor L. Lens (Bèlgica)

Premi al Millor Roser Floribunda – Poliantha: Rosa AR-010-FLO-POL (parterre número 22) - Podeu veure la rosa en la imatge número 1 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor: Meilland Internacional (França)

D'entre aquestes roses, la que ha obtingut la major puntuació i és mereixedora del
Premi "Barcelona", a la varietat de roser més destacada és: Rosa AR-010-FLO-POL (parterre número 22) - Podeu veure la rosa en la imatge número 1 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor: Meilland Internacional (França)

Premis concedits per les entitats i el conjunt de la ciutadania, que es concedeixen a les varietats que presenten millors qualitats:

Premi Rosa de la Gent Gran atorgat pel Consell Municipal de la Gent Gran: Rosa ORA 9898 B (parterre número 31) - Podeu veure la rosa en la imatge número 6 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor Roseraies Orard France (França)

Premi de l' "Associació d'Amics dels Jardins" a la més perfumada: Rosa ORA 9898 B (parterre número 31) - Podeu veure la rosa en la imatge número 6 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor Roseraies Orard France (França)

Premi de l' "Asociación Española de Parques y Jardines Públicos" al roser més vigorós: Rosa MR-011-FLO-POL (parterre número 21) - Podeu veure la rosa en la imatge número 7 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor: Meilland Internacional (França)

Premi "Asociación Española de la Rosa" a la millor rosa: Rosa 02 733 (parterre número 30) - Podeu veure la rosa en la imatge número 3 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor: Rosen Tantau (Alemanya)

Premi "Pere Dot", de l' "Associació d'Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat" al roser més novedós: Rosa AR-010-FLO-POL (parterre número 22) - Podeu veure la rosa en la imatge número 1 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor: Meilland Internacional (França)

D'altra banda, el Premi dels "Maîtres Parfumeurs" atorgat per un Jurat especial format pels millors especialistes en perfums del món ha premiat la rosa ORA 9898 B (parterre número 31) - Podeu veure la rosa en la imatge número 6 o en aquest enllaç.
Creador o obtentor Roseraies Orard France (França)

Per últim, el Premi Rosa Ciutadana votada pel conjunt dels visitants del 13 Concurs Internacional de Roses Noves ha estat per a una rosa elaborada per una casa francesa, sense nom encara, i que estava ubicada al parterre número 39 - Podeu veure la rosa en la imatge número 8 o en aquest enllaç.


Rosa Ciutadana

A partir del divendres 10 de maig a les 17h i fins el diumenge 12 de maig a les 12hores, tots els visitants del Roserar Cervantes tenen ocasió de gaudir de la bellesa del conjunt de varietats de roses presentades a concurs i vota la que més els agradi. La lectura del veredicte popular de la Rosa Ciutadana 2013 tindrà lloc el diumenge a les 13 hores al Roserar Cervantes.

Com votar la Rosa Ciutadana
Els visitants del roserar de Cervantes poden triar per quart any consecutiu la seva rosa preferida entre les que participen al 13è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. La votació popular distingirà la millor rosa sota la categoria de Rosa Ciutadana 2013.
Com podeu escollir la rosa preferida?
1. Observeu les varietats disposades a l'espai del concurs. Cal valorar els detalls de la rosa que més us cridin l'atenció i us agradin, com per exemple el perfum, la mida, el color de la flor, el vigor...
2. Cada varietat de rosa està identificada amb un número. Aquest és el que haureu de fer servir per votar la vostra rosa preferida.
3. Un cop decidits, escriviu el número de la rosa que trieu a l'espai que hi ha reservat a la butlleta de votació que us lliuraran al mateix parc.
4. Dipositeu la butlleta a l'urna destinada a l'efecte.
5. El període de votació s'inicia a les 18:00 h del divendres dia 10 de maig i finalitza el diumenge 12 de maig a les 12:00 h. Les roses ja han estat valorades pel jurat internacional. Podeu coincidir amb la seva opinió o no.
Totes les varietats a concurs han estat creades per roseristes a partir de creuaments de varietats ja existents. Són inèdites i no han estat mai comercialitzades.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que enguany celebra la 13è edició, es va crear l'any 2001 per impulsar la divulgació i projecció del roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona, que es remunta a les primeres dècades del segle passat. Un espai reservat que reuneix el rosers guardonats en cada edició del concurs. La celebració esdevé una ocasió per acostar la bellesa i el valor del patrimoni verd de la ciutat de Barcelona al conjunt dels ciutadans.

El Roserar Cervantes acull, un any més, un programa de difusió de les roses, coindint amb la celebració del 13è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. Enguany les activitats es traslladen també a espais fora del mateix Roserar, per contagiar l'estima de les roses a la resta de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari