MediAmbient
L'Ésser del Mil·lenni, a ritme de rumba per Cap d'Any

Publicat el 31/12/2014 - Redacció bcn.cat -

Per segon any consecutiu, Turisme de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, organitza un espectacle ciutadà, cívic i familiar amb la Fura dels Baus per tal de celebrar les campanades de Cap d'Any. Enguany el músic Santi Arisa i la cantant Ginesa Ortega hi posaran el toc musical, amb rumba i percussió.

Vídeo 'Tot a punt per al Cap d'Any'

L'acte se celebrarà a l'avinguda de la Reina Maria Cristina i combinarà l'espectacle visual, el musical i el pirotècnic. L'esdeveniment tindrà lloc en un escenari situat a la vorera mar de l'avinguda Rius i Taulet, amb dues pantalles, una a cada banda. També se n'instal·laran dues més a l'avinguda de la Reina Maria Cristina (a l'altura de la plaça de l'Univers) i a la plaça d'Espanya.

Aquest any està previst que l'acte comenci a les 21.00 hores del dimecres 31 de desembre amb activitats lúdiques prèvies, com música ambiental, fonts, vídeos i activitats castelleres. A partir de les 23.30 hores s'iniciarà l'espectacle principal, que inclourà les campanades i la pirotècnia. Aquest espectacle s'allargarà fins a les 00.08 hores.

Enguany, més música

La novetat principal d'aquesta segona edició de les campanades barcelonines serà la música en directe. El músic Santi Arisa i la cantaora Ginesa Ortega animaran el públic assistent a aquesta celebració de Cap d'Any amb molta percussió i rumba. El guió principal continuarà fidel al que ja es va veure l'any passat, amb l'Ésser del Mil·lenni com a protagonista omnipresent de la nit i els Castellers de Sants, que s'encarragaran de donar-li vida. També hi serà present el Campaner, un mestre de cerimònies que dirigirà un primer assaig del compte enrere.

L'espectacle també retrà homenatge a Ramon Llull. S'alçarà un castell de paraules coincidint amb els 700 anys de la mort de l'escriptor. Durant la celebració es convidarà tots els assistents a compartir la darrera foto de l'any a través de les xarxes socials amb les etiquetes #Barcelona2015 i #BarcelonaInspira.

Afectacions de trànsit al voltant de la plaça d'Espanya

Les restriccions de la circulació afecten tant els vehicles com els vianants. La vorera del costat Llobregat de l'avinguda de la Reina Maria Cristina s'ha tancat per deixar lliure el pas dels vianants pel tram de vorera situat entre els estanys i la calçada. D'acord amb les necessitats de seguretat dels treballs de muntatge, també s'han tancat la passarel·la del costat Llobregat i les escales d'accés a la plaça de Carles Buïgas des de l'avinguda de Rius i Taulet.

Dispositiu de neteja extraordinari

L'operatiu de neteja reforçarà els equips desplegats a la zona de la plaça d'Espanya i l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Hi participaran 61 operaris de neteja i s'instal·laran a la zona més de 100 papereres de cartró i 20 contenidors de recollida selectiva. Enguany, a més, es col·locaran contenidors i papereres a l'entorn de la plaça d'Espanya en previsió que hi hagi gent que segueixi l'acte des de les pantalles instal·lades en aquest punt.

La Guàrdia Urbana es desplega per tota la ciutat

Cent sis agents de la Guàrdia Urbana treballaran a tota la ciutat conjuntament amb els Mossos d'Esquadra. En previsió de la concentració de persones a la zona de la plaça de Catalunya i en altres indrets del centre, tot i que no hi ha convocat cap acte oficial, s'hi establirà un dispositiu per gestionar l'afluència de gent en aquests espais.

El metro funcionarà tota la nit

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) torna a posar a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de Cap d'Any de forma ininterrompuda. La xarxa de metro funcionarà des de les 5 del matí del dimecres fins que finalitzi el servei del dijous 1 de gener, a les 12 de la nit. En total seran 43 hores de servei sense interrupció. L'obertura del metro durant la nit festiva de Cap d'Any pretén facilitar els desplaçaments ràpids i segurs dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i forma part del dispositiu de Nadal de TMB.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Tot a punt per al Cap d'Any'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari