MediAmbient
Quan els objectes tornen a néixer

Publicat el 27/11/2014

Renovat millor que nou

Què hem de fer quan un aparell de música se'ns ha espatllat? El reparem o en comprem un de nou? Si el duem al servei tècnic segurament ens comuniquin que la reparació ens costa el mateix que comprar-ne un de nou. Però a ningú li agrada llançar un aparell simplement perquè té una peça trencada, oi? A l'espai ' Reparat millor que nou' tenen la solució. Ofereixen assessorament gratuït i les eines necessàries perquè el propi usuari pugui arreglar l'aparell. Asseguren tenir un èxit de reparació del 75 per cent i cada mes donen una segona oportunitat a més d'una tona d'objectes que, potser molts, ja hauríem donat per morts.

El local, gestionat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es troba al carrer Sepúlveda 45. Hi treballen tècnics en fusteria, electrònica, bricolatge, tèxtil o mecànica de bicicletes. L'equip de professionals assessora a tots aquells usuaris que vulguin reparar un objecte. Ocupant les diferents aules, hi trobem cadires atrotinades que després d'una capa de pintura o vernís tornen a lluir com noves, minicadenes que s'havien quedat mudes per culpa d'un error al lector i que, ara, tornen a cantar Vivaldi alegrement, i a la Pilar se li humitegen els ulls en parlar de la còmoda que està reparant "Em serveix de teràpia i, a més a més, m'omple d'alegria veure el resultat després de tanta feina", conclou.

"Nosaltres sempre diem, mig en broma, que som com les tietes o les àvies que tenien les habilitats per arreglar-ho tot. Volem recuperar aquest costum que s'ha perdut, sobretot per evitar residus innecessaris", explica el Cap de Prevenció de Residus de l'AMB i responsable de l'espai ' Reparat millor que nou', Albert Torras.

Renova el teu armari

Dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 22 al 30 de novembre, aquest espai organitza la iniciativa Renova la teva roba, que anima la gent a donar peces a canvi de vals bescanviables per altres peces. Pots consultar els punts d'intercanvi aquí.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari