MediAmbient
Els jardins de Ca l'Alena, remodelats i pensats per a l'ús ciutadà

Publicat el 17/02/2014 - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona ha remodelat els jardins de Ca l'Alena, al barri de la Marina de Port, amb l'objectiu de crear un espai on potenciar i dinamitzar les activitats del barri. Amb les obres s'ha condicionat aquest interior d'illa per a l'ús ciutadà i s'han ordenat els camins i eixos que el travessen.

Els treballs, per als quals s'ha disposat d'un pressupost de 655.000 euros, doten l'espai d'una imatge de conjunt gràcies al paviment de formigó amb colorant groc i el pintat dels murs. A més, s'ha creat un camí que uneix els principals espais transversalment, des dels equipaments, el casal i la ludoteca, fins als jardins del Pont Romà.

A banda de renovar el paviment, amb l'actuació s'hi ha instal·lat nou enllumenat, mobiliari urbà i s'ha fet un nou enjardinament. També s'ha renovat la xarxa de drenatge, la xarxa d'enllumenat públic, la de reg, i s'ha col·locat una font d'aigua potable, així com un quadre elèctric amb connexió de servei de baixa tensió per celebrar esdeveniments ciutadans als jardins.

Els Jardins de Ca l'Alenas es troben a l'interior de l'illa que configuren els anomenats habitatges de la Capa. La disposició en U del conjunt d'habitatges es tanca per un edifici de titularitat pública d 'habitatges amb dos equipaments en planta baixa, el casal de barri La Vinya i una ludoteca municipal.

Participació dels veïns en el projecte

En aquest projecte, el Districte de Sants-Montjuïc ha liderat un procés participatiu amb els veïns i les entitats del barri per donar a conèixer el projecte i recollir-ne aportacions i propostes. També es va fer una reunió especifica amb el casal de barri La Vinya per conèixer les seves necessitats a l'hora de programar activitats fent ús dels espais exteriors.

Paral·lelament a aquestes obres, s'ha reformat el casal de gent gran La Capa, situat als jardins de Ca l'Alena, i se n'han millorat les instal·lacions, distribuint l'espai de manera més racional, connectant sales i guanyant amplitud al primer pis, construint una escala interior i un ascensor.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari