MediAmbient
El rentat de cara de la Font Màgica

Publicat el 09/01/2014 a les 17:27 h.

Entre els dies 7 de gener i 6 de febrer, es duen a terme tasques de neteja i manteniment a la Font Màgica de Montjuïc que en requereixen el buidatge. Per aquest motiu, durant aquests dies no es fan els espectacles de llum i música de la instal·lació.

Vídeo 'Neteja de la Font Màgica'

Operaris del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona treballen en la Font Màgica de Montjuïc, fent-hi tasques de neteja i manteniment, en una operació que es desenvolupa un cop l'any.

Així, durant un mes, la font roman inactiva i no es fan els espectacles de llum i música habituals, ja que es buida per poder-hi fer actuacions que no es poden fer amb la font plena d'aigua, com ara "la reparació i manteniment de vàlvules, la inspecció dels brolladors, la revisió de les juntes, el pintat... Durant l'any també es fan tasques de manteniment, però només les que es poden fer amb la font plena", explica Cristina Vila, directora general de Barcelona Cicle de l'Aigua.

Millores tècniques

A banda d'aquestes tasques de manteniment i neteja, que inclouen actuacions com ara la neteja i desinfecció dels vasos o dels 600 vidres de l'interior de la Font Màgica, també s'aprofita l'aturada per fer-hi millores tècniques. Segons explica Vila, les més importants seran la del sistema de sonorització, i la incorporació de llums LED a les cascades de l'eix Maria Cristina (les que queden sota el MNAC), de manera que "consumiran menys energia i permetran donar color a les cascades".

El sistema de llums de la Font Màgica, però, és el mateix des del 1929, ja que "s'intenta mantenir la tecnologia amb què va ser construïda, emetent llum a través de prismes i focus". Tot i així, "cada any invertim en la Font Màgica perquè tots els elements funcionin correctament", afegeix la responsable de Cicle de l'Aigua.

Durant aquests dies, també es netegen i reparen les fonts de l'avinguda de la Reina Maria Cristina.

Les tasques de manteniment de la Font Màgica i de tot l'eix s'allargaran fins al dia 6 de febrer. A partir del 7, la Font Màgica tornarà a brollar i es reprendran els espectacles que cada any deixen bocabadats dos milions i mig de visitants.

Trobareu més informació sobre la Font Màgica al web www.bcn.cat/fontmagica.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:El rentat de cara de la Font Màgica

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari