MediAmbient
El jurat del concurs d'idees per transformar la Plaça de les Glòries valora les 10 propostes presentades

Publicat el 10/01/2014 a les 19:00 h. - Cris Gibert -

S'han donat a conèixer les propostes dels 10 equips que participen en el Concurs Internacional d'Idees per transformar la Plaça de les Glòries. El concurs, previst en el compromís per Glòries signat el 2007, busca garantir la nova centralitat de la plaça i acabar amb el caràcter de nus viari que ha tingut fins ara.

Vídeo 'Concurs d'Idees'

"Tenim 10 propostes molt diferents sobre un conjunt d'idees molt similar -explica el Gerent ‎Gerent Adjunt d'Urbanisme, Albert Civit-. Veiem creativitat, veiem innovació i alhora veiem propostes més conservadores. Crec que el jurat tindrà molta feina per acabar de decidir quina és la millor".

Les propostes, que els equips han elaborat en els darrers mesos, s'articulen al voltant de dos grans eixos: el tractament del gran parc que vehicularà les 13 hectàrees que s'han de transformar i els edificis que l'envolten, que poden ser dispersos o optar per agrupar els equipaments en edificis multifuncionals.

A partir d'aquí el jurat, format per 12 experts experts de diferents disciplines i 2 representants veïnals, estudiarà cada una de les propostes i valorarà les iniciatives que els equips han plasmat sobre maquetes. D'aquí aproximadament un mes, el 14 de febrer s'emetrà el veredicte per seleccionar la idea guanyadora i s'encarregarà l'avantprojecte de la nova Plaça de les Glòries.

El pressupost de licitació d´aquest concurs és de 331.648 euros (IVA exclòs), que inclou les primes de participació i l´import d´adjudicació al guanyador del contracte de serveis per a la redacció de l´avantprojecte per al Projecte Urbà de l´Espai Lliure d´urbanització de la Plaça de les Glòries Catalanes.

Criteris bàsics del Concurs

Els criteris bàsics del concurs són, que son coherents amb el Compromís de Glòries del 2007. L´espai lliure s´organitzarà preferentment en un sol pla, maximitzant l´espai verd que haurà de ser el més compacte possible. Pel que fa a la mobilitat, eliminar el trànsit privat en superfície de tot l´àmbit, resolent el trànsit local amb la malla de l´Eixample, i deixant la Gran Via en túnel per al trànsit interurbà. Elaborar una proposta que preveu la ubicació del trànsit interurbà en superfície mentre no estiguin acabats els túnels segons el calendari previst per la Comissió Especial per a la Plaça de les Glòries.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:El jurat del concurs d'idees per transformar la Plaça de les Glòries valora les 10 propostes presentades

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari