MediAmbient
Objectiu: premiar el civisme

Publicat el 15/11/2013 a les 21:00 h. - Redacció bcn.cat -

Un conveni entre l'Ajuntament de Barcelona i el CiviClub permet que, a partir d'ara, les actituds cíviques en civisme, solidaritat o sostenibilitat siguin recompensades amb descomptes i promocions en activitats d'oci.

Vídeo 'CiviClub'

Pràctiques com ara portar objectes a reciclar a un punt verd, donar sang o fer servir el Bicing rebran, a partir d'ara, una recompensa. Aquesta iniciativa ha estat concebuda per CiviClub que, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, vetlla per la sostenibilitat del medi, alhora que fomenta el civisme.

"Fomentem actituds cíviques i compromeses amb la convivència i, alhora, contribuïm també a dinamitzar l'oci i la cultura", explica el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn.

Una opinió compartida pel director general de CiviClub, Toni Tió. "Vaig a un punt verd, reciclo, em donen uns punts que puc fer servir en oci i cultura i m'acabo acostumant a venir al Punt Verd. Això d'una banda, i de l'altra, també ens rondava molt pel cap perquè estem acostumats a sancionar l'incivisme i, en canvi, no estem acostumats a premiar o recompensar el civisme", afirma Tió.

Per poder accedir a les promocions, els ciutadans i ciutadanes s'han de registrar gratuïtament a CiviClub, en el qual podran obtenir cupons (civis, en terminologia de la iniciativa) que posteriorment podran bescanviar per descomptes i promocions en tota mena de serveis i activitats d'oci i cultura.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Objectiu: premiar el civisme

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari