MediAmbient
Comença la construcció del nou dipòsit de laminació d'aigües del torrent Espinagosa

Publicat el 08/08/2013 a les 13:00 h. - Redacció bcn.cat -

S'han iniciat els treballs per construir un nou dipòsit de laminació d'aigües del torrent Espinagosa, al districte de Sarrià - Sant Gervasi. Amb el nou dipòsit, es reforçarà la xarxa de clavegueram, per evitar els abocaments puntuals que es donen en cas de pluges fortes.

Els treballs de construcció d'un nou dipòsit de laminació d'aigües al torrent Espinagosa, al districte de Sarrià - Sant Gervasi ja han començat. Amb aquest nou dipòsit es vol reforçar la capacitat de la xarxa existent i així preservar l'entorn natural del pantà de Vallvidrera, ja que s'evitaran els abocaments puntuals que es produeixen quan hi ha episodis de pluges fortes (una mitjana de deu cops l'any).

El dipòsit, de 650 metres quadrats, permetrà laminar l'aigua que circula pel clavegueram per reduir el nombre d'abocaments al medi. Es preveu que les obres durin uns quatre mesos, i tenen un import de 506.790 euros.

Integració en el paisatge

A banda del dipòsit, també es construiran un col·lector d'entrada i una cambra de derivació, i un col·lector de sortida, per configurar un sistema complet. A més, la superfície ocupada pel dipòsit es restaurarà per preservar el medi natural. Així, es treballarà en la restauració de la vegetació afectada, es crearà una coberta vegetal i es restituirà el perfil del vessant del torrent. També es faran guals per facilitar el creuament dels torrents.

Tota l'actuació comptarà amb una direcció de vigilància ambiental específica, que vetllarà pel respecte a la vegetació, la fauna i l'entorn natural.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari