MediAmbient
Noves feixes agrícoles a Trinitat Nova

Publicat el 11/02/2015 - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Consorci del Parc de Collserola, ha iniciat els treballs de configuració d'un nou itinerari i un punt d'accés des del barri de Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, fins al Parc Natural de la Serra de Collserola, així com la recuperació paisatgística de la zona amb la implantació de diverses feixes agrícoles.

Els treballs permetran configurar un nou itinerari i un punt d'accés des del barri fins al Parc Natural de la Serra de Collserola, així com aprofitar la vessant agrícola de la zona amb la implantació de feixes actualment en desús. Els objectius d'aquests treballs són recuperar diferents feixes agrícoles per millorar la qualitat paisatgística i la diversitat natural d'aquest racó del parc, fins ara degradat, i on s'hi ha trobat runes i materials d'enderroc vinculats a obres fetes als voltants.

És un projecte que incorpora l'execució d'un camí que connecti l'entrada de les feixes amb el sender existent, que arriba fins al mirador de Torre Baró. També es pretén condicionar dues parcel·les per a la implantació d'arbres fruiters, així com executar un sistema de reg que permeti dotar d'aigua les parcel·les agrícoles. Tot plegat per millorar la imatge i l'estat d'aquest indret que, a causa de la seva posició en un extrem del parc, és de difícil accés, està limitat per les infraestructures viàries i ha estat poc identificat com a part de Collserola.

L'objectiu final de la intervenció és que els ciutadans d'aquest barri s'apropiïn de l'espai i deixi de ser una zona aïllada i poc concorreguda, fet que facilitarà la neutralització d'algunes activitats marginals que s'hi donaven. Amb una inversió de 190.000 euros, l'actuació es completarà el mes de març amb la plantació de les primeres feixes que gestionarà l'Ajuntament de Barcelona a través de Parcs i Jardins.

Nou punt d'accés a Collserola

La Casa de l'Aigua i el Castell de Torre Baró es connectaran mitjançant l'obertura d'un sender que unirà el carrer de Riudecanyes amb el carrer d'Aiguablava. Aquest camí constituirà un nou punt d'accés a Collserola que permetrà establir un itinerari entre aquests dos equipaments. S'ha iniciat la restauració de la Casa de l'Aigua i aviat constituirà un nou atractiu cultural i museístic de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari