MediAmbient
Els laterals de la Diagonal i del passeig de Gràcia seran per a ús ciutadà

Publicat el 20/01/2015

Els trams laterals de l'avinguda de la Diagonal i del passeig de Gràcia es tallaran al trànsit tots els diumenges i festius, de nou del matí a cinc de la tarda. La mesura s'aplicarà a partir del mes de març i l'objectiu de l'Ajuntament de Barcelona és recuperar la ciutat per a les persones.

Seguint l'exemple internacional de ciutats com París, Londres o Nova York, l'Ajuntament de Barcelona està impulsant iniciatives que prioritzen la mobilitat dels vianants davant del vehicle privat. El mes de març es posarà en marxa una de les grans novetats del mandat: l'obertura als vianants dels laterals de la Diagonal i del passeig de Gràcia.

Aquesta iniciativa es durà a terme tots els diumenges i festius de l'any, i es tallarà el trànsit entre les nou del matí i les cinc de la tarda. En aquest període els ciutadans podran usar el nou espai públic per a realitzar activitats culturals i recreatives que es programaran des de les entitats i el teixit associatiu de la ciutat.

Aquesta voluntat de l'Ajuntament de Barcelona per "recuperar la ciutat per a les persones, a velocitat humana" també va fer que a la plaça de les Glòries s'instal·lessin, l'agost passat i amb gran èxit, taules, cadires i gandules per a ús ciutadà. També s'han tingut en compte altres projectes que tenen cura dels vianants, com el de les superilles, les microurbanitzacions i el Pla Buits.

Si la iniciativa té una bona acollida, es podria aplicar a d'altres carrers de la ciutat al cap de tres o quatre mesos de la seva implementació, com poden ser l'avinguda del Paral·lel o el passeig de Sant Joan.

Tram a tram

El tancament dels laterals no serà uniforme. Pel que fa al passeig de Gràcia, el tall serà del tram entre l'avinguda de la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes.

En el cas de l'avinguda de la Diagonal, s'hi tallarà el trànsit als dos laterals en els trams compresos entre la plaça de Francesc Macià i la via Augusta, i entre el passeig de Gràcia i la plaça de les Glòries Catalanes. En canvi, en la via Augusta i el passeig de Gràcia només es tancarà la banda de mar. En queden excloses les cruïlles de l'avinguda de la Diagonal amb el carrer de Marina i d'Aragó, i la del carrer de Los Castillejos, en què el tall serà parcial.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari