MediAmbient
Tallers "Fes de casa teva un Jardí" edicions 2011-2012

Publicat el 14/10/2011

Tallers de jardineria als espais verds de la ciutat, per aprendre a tenir cura de plantes d'interior, culinàries i aromàtiques, de cactus i crasses, i de balcons sol i ombra. Consulta aquí l'arxiu de les edicions 2011-2012.

TALLERS NOVEMBRE 2011- JULIOL 2012


LES BULBOSES

Diumenge 6 de novembre de 2011
Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer (accés pel carrer dels Tarongers).
El safrà, les nadales i les calabruixes engalanaran el balcó o la terrassa si els plantem ara. Cultiveu a casa les bulboses originàries de la Mediterrània i descobriu quines espècies són les més adequades per cada situació.


ORNAMENTS NADALENCS

Diumenge 4 de desembre de 2011
Jardí Princep de Girona, c. Lepant, 373-387
Guarnir-la vostra taula amb plantes farà que aquest Nadal la natura entri a casa. Conegueu idees per a cada ambient, trucs i les plantes i les flors més adients per ornamentar la taula per a les festes.


ROSERS
Diumenge 8 de gener de 2012
Roserar del Parc de Cervantes, av. Diagonal, 708-716
Amb aquest taller dedicat als rosers coneixereu la compatibilitat amb altres espècies o com es desenvolupen les diferents races de rosers que podem cultivar a casa, i aprendreu a reconèixer quin és el millor lloc per plantar- ne un o si hi ha una poda específica per a cada tipus roser.


PLANTES D'INTERIOR

Diumenge 5 de febrer de 2012
Jardins de Vil·la Cecília, c. Eduardo Conde, 22-42
Les condicions que oferim a les plantes dins de casa han de cobrir les seves necessitats bàsiques per què s'hi adaptin i ens compensin amb el seu millor aspecte. Et proposem unes quantes plantes que seran un èxit segur.


PLANTES CULINÀRIES I AROMÀTIQUES

Diumenge 4 de març de 2012
Parc del Centre del Poble Nou, av. Diagonal, 130
Per saber quines especies triar, les seves característiques i propietats, on i com cultivar-les i com utilitzar-les tant al jardí com a la nostra cuina.


HORT DOMÈSTIC
Diumenge 1 d'abril de 2012
Parc de l'Estació del Nord, c. Almogàvers, 27-61
Amb aquest taller podeu aprendre a adaptar el jardí o terrassa per al conreu de plantes d'hort i saber el calendari per tenir collita tot l'any.


BALCONS SOL I OMBRA

Diumenge, 13 de maig de 2012
Parc Central de Nou Barris, pg. Fabra i Puig, 444-450
Tant els balcons amb sol, com els balcons a l'ombra, ofereixen bones condicions per acollir un gran nombre de plantes ornamentals. Aprendreu les combinacions, associacions o agrupacions de plantes mes adients per a cada situació.


BONES PRÀCTIQUES

Diumenge 3 de juny de 2012
Parc de la Creueta del Coll, pg. Mare de Déu del Coll, 77
Tenir cura de les nostres plantes, seguint les lliçons respectuoses amb el nostre entorn que ens proporciona la natura, ens permetrà gaudir d'unes plantes ben sanes i afavorir la biodiversitat a casa nostra.


CACTUS I CRASES

Diumenge, 1 de juliol de 2012
Jardins de Mossèn Costa i Llobera, ctra. Miramar, 2-36
Els cactus i les plantes crasses són les millors plantes per a la jardineria amb poca despesa d'aigua. Descobrireu les seves característiques i els seu cultiu, i us introduirem en la seva aplicació en les cobertes vegetals i els criteris de la xerojardineria.

TALLERS NOVEMBRE - DESEMBRE 2012


LES PLANTES QUE FLOREIXEN A L'HIVERN
Jardins del Turó Park
Diumenges 11-18 de novembre de 2012
El taller permetrà unir-se a la celebració del centenari d'aquests jardins que té lloc durant l'any i descobrirà als participants el jardí recreat pel paisatgista Nicolau Maria Rubió i Tudurí, al temps que podran aprendre a cultivar algunes de les plantes que feia servir als jardins quan creava.


GUARNEIX EL NADAL AMB NATURA
Diumenges 2-9 de desembre de 2012
Els participants podran construir guarniments de Nadal a partir de branques, fulles, fruits, etc que proporcionen les restes dels treballs de jardineria dels jardins i parcs propers. La Fàbrica del Sol disposarà d'un espai de mostra per a l'exposició d'algunes propostes realitzades als tallers durant les festes de Nadal.

CLICA AQUÍ PER ACCEDIR AL MATERIAL DIDÀCTIC DELS TALLERS DE NOVEMBRE I DESEMBRE DE 2012: http://ves.cat/bGd0

--------------------------------------------------------------------------------

NORMATIVA D'INSCRIPCIONS
Tots els tallers són gratuïts. Les inscripcions s'obren 15 dies abans de la realització del taller, a les 10 h, i es tanquen el divendres anterior a la realització del mateix o quan s'exhaureixin les places disponibles.

 1. Nombre d'inscripcions per persona
  - Una persona podrà inscriure com a màxim a 4 persones.
  - En la inscripció caldrà donar la informació completa del nom i cognoms, telèfon i correu-e de cada participant.
  - En el cas de menors de 16 anys caldrà facilitar la informació de les persones adultes acompanyants.
 2. Anul·lació de l'activitat
  - Es poden suspendre els tallers per causes meteorològiques o motius de força major.
  - En cas d'anul·lació dels tallers abans de 48 h. de la seva realització, es comunicarà a cada inscrit per correu-e, o per telèfon si no es disposa de correu-e.
  - Si l'activitat s'anul·la amb menys de 48 hores d'antelació, hi haurà un rètol informatiu al parc on es realitza el taller. La informació també es podrà trobar al telèfon d'atenció ciutadana 010.
  - Caldrà que les persones inscrites es posin en contacte amb La Fàbrica del Sol per confirmar la inscripció a la nova data de realització del taller. En cas de no rebre cap comunicació quedarà anul·lada la inscripció.
 3. Places exhaurides
  - El dia de la realització del taller s'establirà una llista d'espera per cobrir les possibles baixes en les inscripcions.

Organitzat per l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).


Per a més informació:
La Fàbrica del Sol
Tf. 932 564 430
lafabricadelsol@bcn.cat

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari