MediAmbient
Barcelona obre la temporada d'estiu

Publicat el 28/05/2013 a les 16:30 h. - Josep Bassas -

L'Ajuntament afronta els propers mesos amb el repte de disminuir els furts i robatoris a la ciutat. Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra patrullaran conjuntament per la costa, pel metro i pels carrers del centre de la ciutat. També s'incrementaran el control a les zones d'oci nocturn i les proves d'alcoholèmia i drogues.

Vídeo 'Operació estiu 2013'

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat avui la temporada d'estiu, que s'activarà el proper 1 de juny i fins al 30 de setembre. Una campanya en què el Govern municipal posarà un èmfasi especial en la seguretat i el civisme.

Per aquest motiu es mobilitzaran 90 agents de la Guàrdia Urbana, 17 més que l'any passat, que patrullaran conjuntament amb els Mossos d'Esquadra per les diferents platges, de les deu del matí a les vuit del vespre. L'objectiu principal serà continuar reduint els furts, els robatoris amb violència i les estrebades a peu de sorra, tal com va passar l'any passat.

"Gràcies a les patrulles conjuntes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, l'any passat vam aconseguir reduir els delictes a les platges un 15%, i el nombre de denúncies van augmentar un 300%. Aquestes dues tasques són indispensables per seguir millorant aquest any", ha assegurat l'alcalde Xavier Trias.

A banda de les platges, també hi haurà més agents repartits per les zones d'oci nocturn, on es revisarà l'aforament dels locals i s'augmentaran els controls d'alcohol i drogues. Un dels principals reptes tornarà a ser la lluita contra els centres de distribució de llaunes als carrers i la disminució dels nivells de soroll.

El tinent d'alcalde de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, també ha demanat la col·laboració dels ciutadans: "Nosaltres com a administració posarem tot el que tenim al nostre abast, però sense la implicació de les persones és impossible mantenir la ciutat en les condicions de civisme i neteja que es necessiten."

Amb motiu de la temporada alta de turisme també s'afegiran 75 equips de neteja, amb 144 operaris, a la part central de la ciutat, i s'habilitaran dispositius especials per a la revetlla de Sant Joan, el Sònar o les festes de Gràcia, Sants o la Mercè.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari