MediAmbient
Segona fase de la campanya informativa per al foment de la recollida d'excrements animals de companyia

Publicat el 10/09/2013

Aquest setembre l'Ajuntament de Barcelona engega la segona fase de la campanya informativa destinada a fomentar la recollida d'excrements d'animals de companyia entre els propietaris de mascotes per a una ciutat més neta.

La campanya compta amb informadors ambientals que recorren les zones d'esbarjo dels espais públics així com els punts de la ciutat (places, parterres, etc.) on s'ha detectat més incivismes, i informen als propietaris d'animals de companyia entorn a la correcte recollida dels excrements per una ciutat neta. Els informadors ambientals reparteixen als propietaris d'animals de companyia un tríptic informatiu i un rollo de bosses per a dipositar els excrements. Els informadors realitzaran la campanya informativa a tots els districtes de la ciutat entre el 2 de setembre i el 29 de novembre, en dos torns: matins de 7 a 14 hores, i tardes de 14 a 21 hores.

L'objectiu de la campanya és recordar la coresponsabilitat ciutadana, i en especial la dels propietaris d'animals de companyia per a un espai públic net i lliure d'excrements dels animals de companyia. La campanya recorda la necessitat de recollir en una bossa els excrements dipositats a l'espai públic: tan en vorera, com a places, escocells, parterres, zones enjardinades, àrees de gossos, etc. En aquest sentit, recorda la conveniència de llençar la bossa amb els excrements al contenidor de rebuig (contenidor gris), al temps que informa de la ubicació de la xarxa municipal d' àrees d'esbarjo per a gossos. La campanya compta amb el suport de la Guàrdia Urbana.

La campanya està sota el paraigües de la campanya de neteja genèrica duta a terme per l'Ajuntament de Barcelona "Tan net és qui neteja com qui no embruta", que posa l'accent en la coresponsabilitat de la ciutadania per a aprofitar els recursos i operatius municipals destinats a la neteja dels carrers i places de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari