MediAmbient
Barcelona continuara oferint-se com a camp de proves per experimentar l'enllumenat públic amb tecnologia LED

Publicat el 16/03/2011 - Medi Ambient -

Durant aquest mandat la ciutat ha desenvolupat una prova pilot amb sis carrers de la ciutat enllumenats amb LED's, una tecnologia per la qual la tinent d'alcalde de Medi Ambient Imma Mayol ha dir que "continuarem apostant tot i saber que a hores d'ara és una tecnologia que ha de millorar en eficiencia i sobetot en el preu"

Barcelona continuarà sent un banc de proves per a l'aplicació de la tecnologia LED en l'enllumenat públic. Així ho ha assegurat la tinent d'alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol, durant la seva intervenció en la obertura de la Segona Jornada Tècnica sobre LEDs en l'Enllumenat Exterior celebrada el passat 14 de març i organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i el Comité Español de Iluminación. La jornada amb una ple de participació, amb més de 600 inscrits, ha omplert l'auditori AXA de la Diagonal de tècnics, enginyers industrials, comercials i distribuidors del sector de l'enllumenat i de tècnics municipals d'enllumenat vinguts des de Palma de Mallorca, Valladolid, Girona o Madrid així com de diferents ajuntaments catalans per analitzar l'evolució de la tecnologia LED i la seva aplicació a l'enllumenat exterior, tant viari com ornamental.

La tinent d'alcalde de Medi Ambient ha senyalat el paper de Barcelona com a ciutat que aposta i acompanya el desenvolupament i la recerca en aquest àmbit com ho demostra la prova pilot en sis carrers de Barcelona iluminats amb LED's. "Ens hem ofert i ens continuem oferint com a banc de proves. Continuarem apostant tot i saber que els LED's han de millorar encara en tot el referent a l'aficiència i sobretot, en el preu". Mayol ha destacat que Barcelona ha avançat, en aquest sentit, amb una inversió de 60 milions d'euros per a renovar, millorar l'eficiència i descontaminar lumínicament la ciutat, intervenint en més de 34.500 punts de llum. "Barcelona ha treballat molt per fer extensives majoritàriament a l'enllumenat públic les làmpades de Vapor de Sodi d'Alta Pressió que són, ara per ara, les més eficients i perque sabem que, a nivell de costos i de garanties, el LED ha de recorrer encara un camí que no fa el viable com a alternativa" Tot i això Mayol ha assegurat que la tecnologia LED esta fent avenços importants que el configuren com una de les opcions de futur per a l'enllumenat de les ciutats sempre i quan els projectes previs als seu desenvolupament estiguin correctament dimensionats i preparats. "Tant de bo això pugui ser durant el proper mandat. Perquè el LED té una major vida útil com a làmpada, és una iluminació respecutosa amb el medi ambient i té una grans possibilitats de direccionalitat i control, el que la fa molt interessant en un dels nostres objectius, il·luminar la ciutat de forma eficient, controlada i ben direccionada, trencant el tòpic que per reduir la contaminació lumínica cal iluminar menys o rebaixar la llum".

La jornada s'ha desenvolupa durant tot el matí amb la participació de diferents ponents que han anat analitzant l'actual estat de desenvolpament del LED i els pros i contres d'aquesta tecnologia en la seva aplicació a l'enllumenat de carrers i places de les ciutats.

Un de les constatacions de les jornades ha estat destacar el continu avenç de la tecnologia LED en la millora de la seva eficiència. Una eficiència que, progressivament, va incrementat els seus nivells atansant-los als de les altres làmpades. Aquest avenç, però, topa encara amb un important escull i és la necessitat de trobar solucions efectives per a la disipació de la temperatura que generen aquestes llums i que incideix directament en la disminució dels rendiments i eficiència d'unes làmpades que tenen, entre els seus punts forts, la seva llarga vida útil, la possibilitat de regular els nivells dintensitat i per tant de generar estalvi de consum energètic en franges horàries concretes. Les possibilitas del LED en la il·luminació ornamental dels edficis, així com l'important línia de futur que obre la tecnologia OLED, els LED's orgànics, ha estat també un dels temes destacats d'aquesta jornada que ha tancat el president del Comité Español de Iluminacion, Fernando Ibañez.

La documentació de la jornada es pot consultar en el web www.jornadaledsbcn.com

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari