MediAmbient
Sumeu-vos a l'Hora del Planeta!

Publicat el 22/03/2013

Aquest dissabte 23 de març, de 20.30 a 21.30, s'apagaran els llums d'alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat i les fonts il·luminades per conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic al medi ambient.

L'Ajuntament de Barcelona s'adhereix aquest dissabte 23 de març a L'Hora del Planeta, una iniciativa mundial impulsada per WWF que convida a apagar els llums entre les 20.30 i les 21.30 h per conscienciar de l'estalvi energètic en la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, l''Ajuntament apagarà els llums d'edificis, equipaments i instal·lacions municipals singulars de la ciutat. En concret, s'apagaran els llums de fonts ornamentals il·luminades de la ciutat, com ara les fonts de l'Eix Maria Cristina - Font Màgica de Montjuïc, la de plaça Catalunya, la de Gran Via amb passeig de Gràcia, o la de passeig de Gràcia amb Rambla Catalunya. També s'hi sumaran una trentena d'edificis i monuments emblemàtics de la ciutat, com la façana de l'Ajuntament, el Palau de la Virreïna, el Castell de Montjuic, el Monument a Mossèn Cinto Verdaguer, l'aureola del Palau Nacional, la Sagrada Família, la Basílica de Santa Maria del Mar, els pavellons Güell, Can Fabra, l'església del Pi, l'església de La Mercè, el Monument a Colom, l'Arc de Triomf, el rellotge de la plaça Rius i Taulet, les Tres Columnes del Litoral, la plaça de Berenguer el Gran, la Formiga Martinenca, el monument a Anselm Clavé (pg. St. Joan), o l'església d'Abraham.

El consistori convida a la ciutadania a afegir-se a l'apagada al temps que recorda, un cop més, la coresponsabilitat de tothom en la lluita contra el canvi climàtic i l'adopció de mesures per a l'eficiència energètica.

L'any 2012, més de 6.500 ciutats de 150 països, empreses, governs i centres educatius, i milions de persones, a títol individual, van sumar-se a aquesta iniciativa simbòlica d'abast mundial que té com a lema: "Apaga la llum: Encén el planeta".


Més informació:

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari