MediAmbient
Desactivada la fase d'alerta del Pla d'emergència municipal per neu i gel

Publicat el 06/02/2015 - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dijous al matí la fase d'alerta del Pla d'actuació d'emergència municipal (PAEM) per neu i gel després que hagi remès l'episodi de risc per nevades.

Des que es va activar l'alerta dimarts passat, els equips d'Hàbitat Urbà - Medi Ambient i Serveis Urbans han escampat 141 tones de sal a les cotes altes de la ciutat per prevenir els efectes de la neu i el gel sobre la mobilitat. L'episodi de risc no ha provocat cap problema remarcable a la ciutat. Davant la previsió de temperatures baixes, sobretot de nit, els equips municipals continuaran atents per si cal continuar distribuint sal en previsió de glaçades a les zones més ombrívoles.

Activada l'operació Fred

Atesa la persistència de les baixes temperatures, l'Ajuntament de Barcelona mantindrà activat el nivell 2 de l'operació Fred per oferir allotjament en equipaments municipals a les persones que pernocten a la via pública. Aquest dimecres a la nit els equips d'Emergències Socials de l'Ajuntament de Barcelona han atès 120 persones, de les quals 86 han acceptat allotjar-se al Centre d'Estades Breus del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB), on se'ls ha ofert sopar, esmorzar i serveis d'higiene.

El nivell 2 de l'operació Fred suposa el reforç dels equips d'emergències del Centre d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament, que s'han distribuït per tota la ciutat, amb la col·laboració de la Creu Roja, per detectar les persones que pernocten a la via pública, informar-les de la possibilitat d'allotjar-se al Centre d'Estades Breus i acompanyar-les fins al mateix centre. En total hi han intervingut 28 professionals del CUESB i 18 voluntaris de la Creu Roja.

El Centre d'Estades Breus disposa de 108 places d'acollida, que se sumen a les 75 places del Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències, que es va posar en marxa el mes de desembre passat i funciona tots els mesos d'hivern. En total, l'Ajuntament de Barcelona disposa de 183 places d'acolliment nocturn en el marc de l'operació Fred.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Més llits pels sense sostre en època de fred

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari