MediAmbient
Refugis WN de fauna i flora: Convida la natura a casa teva!

Publicat el 19/05/2014

La Fundació World Nature celebra el dia mundial de la biodiversitat (22 de maig) presentant la tarda abans (21 de maig) "Refugis WN de fauna i flora. Convida la natura a casa teva!", un projecte per a la conservació de la natura propera que implica a tothom.

Dimecres, 21 de maig, a les 18.30 hores, els Jardins de la Tamarita acullen la presentació del projecte "Refugis WN de fauna i flora. Convida la natura a casa teva!". La Fundació World Nature celebra així el dia mundial de la biodiversitat (22 de maig) amb la presentació d'aquest projecte que té per objectiu conservar la natura propera, una acció que implica ciutadans, administracions públiques, institucions, empreses privades, etcètera.

Amb aquest projecte, es pretén crear la primera xarxa de Refugis WN de fauna i flora de Catalunya i crear el tramat de connexions necessàries per a la conservació d'espècies. A més, pretén ser un projecte transfronterer donat que a França ja té 16.500 refugis.

El Programa sobre Medi Ambient de l'ONU (PNUMA) considera que en matèria de conservació de la natura tothom hi té un paper a jugar. Les administracions públiques en primer terme, però també les organitzacions sense ànim de lucre, la ciutadania, les empreses i altres institucions, poden aportar valor sobre aquesta matèria. El Projecte Refugis WN de fauna i flora pretén ser el vehicle i el nexe per poder materialitzar actuacions compartides en la conservació de la natura a escala ciutadana.

L'apropament del verd urbà a la ciutadania és important per viure bé i treballar millor. Dins dels pobles i ciutats tenim una immensa diversitat natural amb qui convivim cada dia i on hi podem trobar espècies en situacions delicades per les quals hem de vetllar, com ara el pardal, l'abella o alguna papallona.

El Projecte Refugis WN de fauna i flora és un projecte innovador que neix amb la voluntat d'apropar el coneixement del patrimoni natural urbà a l'abast ciutadà i implicar directament i activament a ciutadans, administracions públiques, empreses, organitzacions, institucions, escoles… en la seva conservació d'una manera pràctica, senzilla i amena.

Des de l'àmbit particular, cada metre quadrat verd compta per crear refugis de conservació de fauna i flora dins el tramat urbà; de fet, un tramat fantàstic per amagatalls de fauna. Però aquest tramat s'ha d'omplir de verd: des de casa, des de l'oficina, des del pati de l'escola o una comunitat de veïns. I amb el simple gest d'accions directes que proporciona i estimula la Fundació World Nature, potenciem el saber que s'amaga dins la natura.

Des del web interactiu, no cal ser expert naturalista per descobrir quines espècies visiten el teu refugi, quines millores pots fer o elements a disposar per ajudar a la seva conservació. És més, fruit de l'observació dels particulars Refugis WN, seran dades que es destinaran a projectes científics amb els qui la Fundació World Nature està col·laborant: Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu Blau, Museu de Granollers o Oxygasta.

D'altra banda, el suport de municipis (a través d'ajuntaments locals) i empreses privades, es treballa amb polítiques medi ambientals: a través de conferències, assessorament científic, acompanyament del voluntariat corporatiu o s'acompanyen o es complementen projectes medi ambientals que ja tenen endegats.

El "planter" que ha ajudat a fer néixer el projecte responen a 19 institucions i administracions públiques: la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Girona, l'Institut d'Estudis Catalans, el Zoo de Barcelona, el Monestir de Poblet… entre d'altres

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari