MediAmbient
L'Ajuntament obté 180 m3 d'encoixinat provinent del triturat i aprofitament de la recollida dels arbres de Nadal

Publicat el 23/01/2014

Finalitzada la recollida de restes vegetals dels ornaments nadalencs i d'arbres de Nadal, l'Ajuntament ha obtingut 180 m3 d'encoixinat o mulching que s'usarà per enriquir i airejar la terra dels espais enjardinats de la ciutat. Aquests 180m3 poden servir per cobrir uns 3.500m2 de parterres.
L'encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d'humitat i l'aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l'aparició de males herbes. A Barcelona l'encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l'interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d'arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.
Amb aquesta actuació finalitza la campanya de recollida, en marxa del 7 fins al 17 de gener amb la instal·lació de 220 punts de recollida d'arbres de Nadal i elements vegetals nadalencs per tots els districtes de la ciutat, per evitar abandonaments incívics que pertorbin l'espai públic i per aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.
Els arbres recollits han estat transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on s'han triturat per ser convertits en encoixinat, previ procés de maduració d'aquestes restes. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d'encoixinat. El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l'any.
Anualment es realitza una nova aportació d'encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d'aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l'any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari