MediAmbient
L'Ajuntament lluita contra el malbaratament d'aliments

Publicat el 21/02/2014 - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona s'ha sumat aquest dijous 20 de febrer al manifest contra el malbaratament alimentari promogut per la Plataforma per a l'Aprofitament dels Aliments, al qual també s'han adherit la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Associació Agroecològica de Gallecs, el Banc dels Aliments, Caprabo, Fundació Alícia, l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya, la Generalitat de Catalunya o Creu Roja de Catalunya, entre altres.

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, ha assistit aquest dijous 20 de febrer a la presentació de la Plataforma per a l'Aprofitament dels Aliments, que ha tingut lloc a la Casa de la Convalescència, on s'ha promogut el manifest Prou malbaratar aliments. Amb la signatura d'aquest manifest, els signants es comprometen a col·laborar en la reducció del malbaratament alimentari a la meitat per al 2025, en la línia de la resolució del Parlament Europeu del 19 de gener 2012, a més de participar en la sensibilització de la societat sobre el malbaratament alimentari; donar suport a la recerca i innovació orientada a l'aprofitament dels aliments; millorar la informació sobre l'ús dels aliments i sobre els residus alimentaris; promoure canvis normatius i mesures econòmiques que afavoreixin l'aprofitament dels aliments i prevegin el malbaratament, i a facilitar la donació d'aliments a col·lectius desfavorits.

En aquesta línia, el regidor Puigdollers ha valorat el treball que fa l'Ajuntament de Barcelona a través del Pla de prevenció de residus, que inclou accions per lluitar contra el malbaratament alimentari i que, en aquest àmbit, se centra a facilitar recursos a les famílies, als establiments comercials i als professionals del sector per reduir la disminució de residus de matèria orgànica i també a fomentar un canvi d'hàbits i d'educació en tots els ciutadans.

Puigdollers ha destacat el treball en xarxa i el paper de les entitats i les administracions i ha posat exemples d'actuació municipal, com ara l'edició de la guia Obrir document PDF Pensa, compra, cuina, menja. El menjar no es llença, o el projecte iniciat aquest any a les escoles de la ciutat Ens ho mengem tot, en què participen prop de 20 escoles de la ciutat, per explicar i reduir el malbaratament de menjar als menjadors escolars, amb activitats de reflexió i recursos lúdics.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari